Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Angajații Penitenciarului Mărgineni au ieșit în stradă, pentru a cere demisia ministrului Tudorel Toader

La Penitenciarul Mărgineni, astăzi, aproximativ 30 de  membri ai sindicatului „Pro Patria”, afilia FSANP, au pichetat insituția. Angajații sunt nemulțumiți de condițiile de lucru, de faptul că nu li se pontează anumite ore, de lipsa de personal, dar și de neplata orele suplimentare. La nivelul penitenciarului sunt aproximativ 4.000 de ore suplimentare neplătite, iar la nivelul întregului sistem, 1 milion. Nu sunt bani pentru plata acestora, dar nici personal suficient pentru ca angajații să poată fi lasați în concediu în contul acestor ore. Salariații cer și stoparea împuternicilor ilegale și organizarea de concursuri pentru toate funcțiile de conducere. Angajații penitenciarului au scandat sloganuri împotriva  ministrului Tudorel Toader și a directorului general din minister, Marian Dobrică, cărora le solicită demisia.

Lucrăm zi de zi cu deținuții, oameni care nu au fost multă carte. Suntem depășiți! Avem condiții de muncă foarte grele: nu avem timp să mâncăm, nu suntem schimbați la timp din cazua lipsei de personal. Nu ne sunt plătite orele suplimentare. Am 480 de ore suplimentare cu care nu se știe ce o să se întâmple. Nu pot fi recuperate pentru că nu există personal și nici nu sunt plătite din cauza domnului ministru care nu stim ce face. De aceea cerem demisia domnului Tudorel Toader” a declarat agent principal Auraș Asaftei  vicepreședinte Sindicat „Pro Patria”, filiala Mărgineni.

Protestele vor continua în mai multe penitenciare până pe 3 octombrie, dacă lucrurile nu sunt rezolvate până atunci:

Urmează mitingul de pe 3 octombrie, de la București la care vor participa toate sindicatele afiliate FSANP„,  a precizat subcomisar Adrian Sumedrea, președinte Sindicat „Pro Patria”, filiala Mărgineni. În Penitenciar mai există alte două sindicate, dar acestea nu s-au raliat mișcărilor de protest. Aproximativ jumătate din salariații penitenciarului sunt membri de sindicat într-una din cele trei structuri.

Salariații acuză Ministerul și de discriminare, între ei și deținți: „Pentru deținuți există și un ordin care stabilește și la ce înălțime trebuie să fie patul, noi nu avem așa ceva. Pentru domnii deținuți este obligatoriu să avem lumină naturală, dar pentru colegii noștri, nu!” a spus Sorin Dumitrascu, președintele Federației Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, prezent la acțiunea de la Mărgineni.

După cum vedeți în media, orice apariție au la televizor, au numai pentru deținuți. Ați văzut și recurusul compensatoriu și tot ce vine, vine în favoarea dânșilor. Agresivitatea deținuților a crescut pentru că dânșii văd acțiunile guvernanților și că centrul de atenție s-a îndreptat către ei. Chestia aceasta face ca agresivitatea lor să crească. Din ce în ce mai multe probleme avem în penitenciare, ca  lucrători. Numărul ultrajelor a crescut. Avem din ce în ce mai mulți deținuți cu probleme psihice, deținuți cu virusul HIV. Acestea sunt niște riscuri la care ne expunem, iar siguranța noastră, a lucrătorilor de penitenciar, a scăzut„, a precizat liderul Sindicatului Equitas, din penitenciarul Târgșor, Adrian Grigoroiu, venit la Mărgineni pentru a-și susține colegii.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media