Amazonia – premiera lunii martie la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște anunță finalizarea proiectului teatral inițiat anul trecut,  „Telecomanda teatrală -Tu alegi ce vrei să vezi!”, printr-o nouă premieră a lunii martie: AMAZONIA de Michal Walczak. Acest titlu a fost ales în unanimitate de publicul prezent la spectacolul lectură din 26 ianuarie 2015, devansând, ca voturi exprimate, celelalte 4 titluri propuse în cadrul acelui program.

AMAZONIA, scrisă în 2009, este o veritabilă saga a individului rătăcit în jungla urbană a derizoriului. Și o comedie contemporană, care privește cu ironie și sarcasm începutul de carieră în lumea show-bizz-ului, dificultățile și nereușitele întâmpinate de tinerii protagoniști pe acest drum extrem de sinuos și costisitor. Pentru că, dincolo de consumul de suflet implicat, pe aceștia riscă să-i coste și viața personală, relația, sănătatea psihică.

AMAZONIA este așadar „o privire” critică aruncată în bucătăria industriei de spectacol, de la noi și de aiurea, dar și o poveste de dragoste care rezistă până la final, în tradiția celui mai clasic happy-end. Michal Walczak (născut în 1980) a studiat regia de teatru la Academia de Teatru din Varșovia și este unul dintre cei mai prolifici dramaturgi din tânăra generație. A debutat în 2001 cu piesa SANDBOX, o poveste despre incapacitatea LUI și a EI de a comunica emoțional și de a (se) iubi. Textul s-a bucurat imediat de succes, fiind montat în 11 teatre din Polonia și SUA și tradus în germană, engleză, maghiară, cehă și italiană.

 

În distribuție: Cosmina Lirca, Mircea Silaghi, Cristian Olaru, Ilie Ghergu, Camelia Pintilie, Radu Câmpean, Andreea Tanase și Sebastian Marina.

 

Regia: Chris Nedeea

Scenografia: Marius Nițu / Light design: Oana Caibar & Adrian Dragomir / Video-design: Cătălin Buzea / Sound-design: Andrei Mihai


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro