Alt tip de dezastru în pomicultura dâmbovițeană: Producție record, prețuri foarte mici!

2018 se anunţă a fi un an extraordinar de rodnic pentru pomicultorii dâmboviţeni, asta după ce 2017 a fost un an al dezastrului total din cauza îngheţului târziu din primăvara trecută! Producţia foarte mare de fructe din acest an îi bucură pe pomicultorii dâmboviţeni, dar în acelaşi timp îi şi întristează, pentru că oamenii sunt conştienţi de faptul că vor fi nevoiţi să-şi vândă produsele la preţuri foarte mici.

În acest an producţii record se vor obţine la toate categoriile de fructe (mere, pere, prune), numai că supraproducţia este inamicul principal al preţurilor.

Acum este alt – dezastru – în pomicultura judeţului Dâmboviţa. Este supraproducţie şi preţurile or să fie foarte mici, pentru că aşa se întâmplă la noi cu toate produsele, când ai supraproducţie… scade preţul. În acest an sunt recolte foarte bune, peste normal, la mere, pere, prune… La cireşe, foarte multe au rămas neculese… La prune nu ar fi o problemă pentru că mai bem şi noi o ţuică de prune. Deci, ce nu se vinde… merge la distilare. După aceea urmează merele… Preţurile pentru merele de industrie sunt descurajatoare la acest moment. Nu vi le pot spune pentru că încă nu s-au stabilit, dar ce se vehiculează nu ne încântă deloc. Cu siguranţă,  fiind supraproducţie, va fi un preţ mic şi la vânzarea de acasă… În piaţă se va păstra trendul, nu vor fi mai scumpe în niciun caz, vor fi un pic mai ieftine faţă de anul trecut”, a precizat ing. Ion Oprea, fostul preşedinte al Asociaţiei Pomicultorilor Dâmboviţa.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro