Alexandru Mironov vine luni la Târgoviște, la un eveniment al Societății Astronomice Române de Meteori

Capitala astronomiei, din nou pentru câteva zile

la Târgoviște și județul Dâmbovița

Societatea Astronomică Română de Meteori – SARM derulează proiectul „Voluntariat prin parteneriat în astronomia pentru tineret – Conferința națională a asociațiilor de astronomie din România”.

În perioada 10-13 noiembrie la Runcu Stone, loc. Runcu, județul Dâmbovița, vor avea loc mai multe sesiuni de formare în astronomie, educație prin astronomie și voluntariat, sesiuni de observare a cerului precum și ateliere de lucru pentru pregătirea programului și fundamentarea activităților ce vor fi organizate la Târgoviște și în județul Dâmbovița în anul 2018 când se vor împlini 25 de activitate a Societății Astronomice Române de Meteori.

Luni, 13 noiembrie, la Muzeul de Artă din Târgoviște, de la ora 12:00 va avea loc Conferința Națională a Asociațiilor de Astronomie din România, iar de la ora 13:30 va avea loc sesiune specială, Parteneriat în astronomie – Festivalul Internațional de Astronomie 2018 * 25 de ani de performanță, dedicată organizării anului viitor la Târgoviște a Festivalul Internațional de Astronomie ASTRO FEST 2018 și a Congresului Coordonatorilor Naționali ai organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere.


La eveniment sunt reprezentate Institutul Astronomic al Academiei Române, Comitetul Național Român de Astronomie, observatoare astronomice, planetarii și complexe muzeale de științele naturii, precum și asociații și cluburi de astronomie din țară, observatoare astronomice private, instituții de învățământ, asociații de tineret și tineri voluntari implicați în derularea activităților specifice anului aniversar 2018.

La sesiunea specială de la ora 13:30 vor participa și reprezentanți ai administrației publice locale, instituții și organisme publice.

Invitați speciali sunt dl Alexandru Mironov, senior editor al revistei Știință și Tehnică, fost ministru al Tineretului și Sportului și fost Secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, precum și Cătălin Beldea, astronom editor și vânător de eclipse de Soare.

De asemenea, va fi vernisată expoziția de astrofotografie „Lumină din Univers 3” ce include și imagini din recenta expediție organizată de SARM în SUA pentru observarea eclipsei totale de Soare din 21 august 2017. Expoziția va rămânea deschisă publicului timp de 10 zile.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița și se desfășoară în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște.

FOTO: SARM Târgoviște

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca