Activul funcțional valorează mai mult decât suma pentru care COS urma să fie vândut pe piața privată

Evaluarea făcută asupra activelor funcționale ale COS arată că valoarea acestora este mai mare decât suma cu care Combinatul urma să fie vândut către Laminorul Danube. Conform profit.ro, Laminorul Danube a făcut o ofertă în valoare de 38,3 milioane euro pentru achiziția în bloc a activelor operaționale ale COS Târgoviște, aflat în insolvență. Planul fusese aprobat de creditori confirmat de judecătorul sindic în decembrie 2019, dar tranzacția nu a mai avut loc. Laminorul Danube Metallurgical Enterprise este o societate controlată de Sunningwell International Polska (90%) și West Trade SA (10%). Administratorul Laminorul Danube este, tot conform profit.ro, un polonez cu puternice legături în China.

Aceeași publicație anunță că activul a fost evaluat, în cadrul procedurii de preluare de către stat, la 301,83 milioane de lei din care se vor scădea obligațiile de mediu (28 milioane lei), precum și TVA  (57,3 sau 32,4 milioane lei în funcție de statutul entității care va fi desemnată de Ministerul Economiei să preia activul, neimpozabilă sau impozabilă). Darea în plată se va face la suma de 216,55 sau 241,42 milioane lei (44,4 sau 49,5 milioane euro). COS Târgoviște are datorii la ANAF de puțin peste 200 milioane lei, care vor fi acoperite deci integral din acești bani.

Deci preluarea se va face la o sumă cu cel puțin 16% mai mare decât cea care urma să fie făcută vânzarea COS către Laminorul Danube.

Conform sindicatului Valahia, după preluarea de către stat, printr-o societate nou înființată, fără datorii la stat, va urma încheierea unui Contract Colectiv de Muncă de către sindicatul care va obține reprezentativitatea sindicală. Un obiectiv important al Sindicatului Valahia , după reluarea activității, este creșterea salariilor pentru lucrătorii din producție angajarea de personal tânăr și calificarea acestuia în meseriile necesare la combinat pentru care Sindicatul Valahia urmează să se autorizeze la AJPIS,  cu 4 cursuri de formare profesională .

Recent, Sindicatul Valahia a pichetat sediul Prefecturii Dâmbovița, unul dintre subiecte fiind și urgentarea preluării COS de către stat. Angajații sunt în șomaj din luna decembrie a anului 2019. Aceștia speră, însă, să se întoarcă la muncă.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro