A mai plecat un antrenor! Ioan Valerian a urcat la ceruri

Sportul dâmbovițean este mai sărac după pierderea încă a unui antrenor – Ioan Valerian. Cunoscutul antrenor de baschet s-a stins ieri, după o luptă cu o boală necruțătoare.

Ioan Valerian a fost component al echipei de baschet’’Cimentul Fieni’’  antrenor al Lotului Național al României de juniori și a antrenat echipa de seniori Divizia A – Livas Târgoviște, alături de care a devenit Campion Național în 2002.  A fost de asemenea, antrenorul principal al Lotului Național de senioare în perioada 2001-2006. Ioan Valerian a fost membru al Biroului Federal al Federației Române de Baschet și membru al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet din România. În 2004 a primit  Ordinul ,,Merite pentru învățământ în grad de Cavaler”- din partea președinției României, iar în 2012, titlul de ,,Cetățean de Onoare al municipiului Târgoviște”.

“Trei antrenori au făcut posibile medaliile aduse de mine României. Paradoxal, poate, doi sunt antrenori de baschet. Astăzi a plecat și ultimul dintre ei, domnul Ioan Valerian.
De la dumnealui am învățat pregătirea foarte, foarte riguroasă a competiției și, mai ales, acel dram de “îngâmfare” care îi face pe adversari să se întrebe serios dacă te pot învinge în vreun fel. Si multe alte învățăminte. Vă mulțumesc din inimă! Drum bun!” a scris pe facebook, Vasile Lupașc, campion mondial la arte marțiale.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro