300 de ofițeri și subofițeri din 13 state și 4 organisme internaționale participă la un exercițiu ce se desfășoară la CPPCJ Ochiuri

Astăzi, 18 iunie, în Piața “Mihai Viteazul” din municipiul Târgoviște a avut loc în prezența inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Gheorghe-Sebastian CUCOȘ ceremonia de deschidere a exercițiului de stat major cu forțe în teren – Carpathians Blueshield 2018 în cadrul proiectului Antrenamentul Serviciilor de Poliție din Uniunea Europeană – EUPST II.

Exercițiul internațional din perioada 18 – 28 iunie a.c. reunește participarea a peste 300 de ofițeri și subofițeri din 13 state și 4 organisme internaționale, precum și reprezentanți din toate structurile cu atribuții în domeniul securității și ordinii publice din România.

Acesta se desfășoară în baza unor scenarii adaptate după fapte reale petrecute în alte regiuni ale lumii în care Uniunea Europeană execută misiuni de menținere a păcii și pune un accent deosebit pe asigurarea coeziunii participanților ce provin din structuri diferite, pentru gestionarea mai eficientă a misiunilor la care acționează în comun. Totodată, implică folosirea de forțe în teren și se desfășoară pe teritoriul a 6 județe (Dâmbovița, Prahova, Brașov, Harghita, Covasna și Ilfov ).

Astfel, în această săptămână la sediul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, condus de locotenent-colonel Teodor Constantin CERNAT se vor desfășura activități teoretice și practice de pregătire și antrenament cu toți participanții la exercițiu, urmând ca în cea    de-a doua săptămână o parte din forțele participante să fie dislocate în celelalte locații prevăzute în scenariu.

EUPST este un proiect finanțat de Uniunea Europeană care urmărește antrenarea în comun a forțelor de tip poliție și jandarmerie înainte de a fi trimise în misiuni internaționale, pentru îmbunătățirea  și uniformizarea procedurilor de lucru, precum și pentru cunoașterea și respectarea prevederilor legislației internaționale, în special în ceea ce privește drepturile omului și egalitatea de șanse.

Centru Medical Valeriana
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro