ortooxacell kiss2022.gif Flax

COMIȘANI: O haită de câini fără stăpân atacă animalele care pasc pe izlazuri – VIDEO

Situaţie disperată pentru localnicii din satul dâmboviţean Lazuri! Animalele din curţi au devenit pradă sigură pentru câinii comunitari, care au dat iama printre găini, dar au început să atace şi oile. Cătălin are câteva oi, pe care le ţine la păscut într-o zonă împrejmuită cu gard electric. Câinii au reuşit, totuşi, să intre în zona cu animale şi s-au hrănit cu trei oi pe care le-au omorât până acum. „ Trei oi mi-au luat anul ăsta. De ultima nu m-am putut apropia până când nu s-au săturat câinii. După ce i-au mâncat piciorul am putut merge mai aproape.”, spune Cătălin. Un alt bărbat spune că a prins un câine în timp ce mânca din coada mielului pe care îl avea în curte. Spune că a avut noroc că a fost acasă şi astfel a putut să-şi salveze animalul.

Oamenii dau vina pe o femeie care s-a mutat în Lazuri şi care îi hrăneşte zilnic, dar nu pe prorietatea sa, ci pe proprietatea publică. Cu toate acestea hrana nu e suficientă. „Avem o vecină nouă… De când s-a mutat ea, au apărut şi câinii pe aici. Cred că sunt 20! Până acum nu au fost maidanezi pe aici. Acum îi aduce lumea, iar ea le dă de mâncare, le face coteţe în câmp...” Această situaţie este cunoscută şi de administraţia comunei Comişani. În faţa autorităţilor, femeia în cauză ar fi negat că are grija de câinii de pe stradă, însă, în final a recunoscut că de câte ori îşi plimbă cei patru câini, pe care îi ţine în curte, îi hrăneşte şi pe cei abandonaţi pe străzi.

Câinii pe care îi hrănește femeia au ajuns, însă, pe câmpurile din Lazuri abandonați de oamenii din localitățile învecinate, care vor să scape de ei.  Momentan, adăposturile sunt suprapopulate, însă, administraţia locală caută o soluţie pentru a scăpa comunitatea de maidanezi. Localnicii vor să apeleze şi la o asociaţie de protecţie a animalelor, care poate lua câinii de pe străzile din Lazuri.

 

YouTube player
YouTube player
Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media