ortooxacell kiss2022.gif Flax

Polițiștii din Răcari i-au echipat cu veste reflectorizante pe bicicliști

Poliţiştii de la Formațiunea Rutieră Răcari au desfăşurat,pe 10 noiembrie, activităţi preventive pe raza localităților Răcari și Conțești, în scopul reducerii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi bicicliştii. Astfel, aceștia au fost informaţi despre regulile de circulaţie ce trebuie respectate atunci când se deplasează pe drumurile publice, pentru a conștientiza pericolele la care se expun. Cei opriţi în trafic au primit de la polițiști şi veste reflectorizante, fiind atenționați cu privire la obligativitatea purtării acestora atunci când circulă pe drumurile publice.

Abaterile comise de biciciști reprezintă cea de-a doua cauză generatoare de accidente de circulație pe drumurile din județul Dâmbovița.

În primele 10 luni ale acestui an, au fost înregistrate 87 de evenimente pe fondul nerespectării normelor rutiere de către bicicliști, soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 15 persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 74.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta:

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător.

  • Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
  •  Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevazute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.
  • De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.
  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
  • La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!
  • Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.
  • Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media