Salvați Copiii România: Donație în valoare de 23.500 euro către Spitalul din Tâgoviște

Pentru cei mai mici și mai fragili nou-născuți, Salvați Copiii România a donat  un ventilator de suport respirator performant în valoare de 23.500 euro, secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, coordonată de doamna dr. Aldea Roxana.

Donaţia face parte din programul de reducere a mortalităţii infantile, pe care organizaţia îl derulează în beneficiul maternităţilor încă din anul 2012. Anul acesta, organizaţia „Salvaţi Copiii” România a dotat, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 euro, 38 de maternităţi din 32 de localităţi.

Noul echipament medical primit de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se dovedeşte a fi extrem de important pentru maternitate, singura maternitate de grad doi care deserveşte judeţul Dâmboviţa, întrucât, în anul 2016, 287 de nou-născuţi au avut nevoie de îngrijiri în secţia de terapie intensivă. Numărul mare de nou-născuţi, cu nevoi în acest sens, impune transformarea maternităţii într-una de grad trei, donaţia primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte fiind un pas important în realizarea acestui obiectiv” se arată într-un comunicat al CJD Dâmbovița.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro