Târgoviște Underground: Cristi Panzer Filipescu, rockerul colectionar de viniluri, casete audio si cd-uri

Așa cum v-a obișnuit încă de la început, Gazeta Dâmboviței, promovează, în cadrul unor campanii, exemple pozitive, din cele mai variate medii culturale şi sociale. Târgoviște Underground își propune să aducă în fața cititorilor noștri nume mai mult sau mai puțin cunoscute dintr-un domeniu ce rămâne, încă, în umbră, producţiile artistice care nu-şi doresc să fie comerciale.

Astazi vom intra in sfera rock-ului si vom vorbi cu Cristi Panzer Filipescu, un cunoscut si apreciat tobosar! De altfel, e si colectionar de viniluri, casete audio si CD-uri!

Cristi s-a nascut in Timisoara, are 28 de ani iar de 8 ani locuieste in Targoviste!

15046222_1246644035355914_1067028091_n

R: De cand pasiunea pentru rock?

Cristi: Pasiunea pentru muzica rock o am de mic copil. Parintii mei ascultau in casa diverse stiluri muzicale: clasica,muzica anilor 70-80 si muzica rock. Asa am crescut ascultand diverse formatii sau diversi interpreti si incet-incet am prins pasiune pentru muzica rock.

Prima experienta a fost la sala de repetitii. Sincer, se intampla undeva prin clasa a 8-a, am avut o perioada cand nu am cantat cu toba dar m-am apucat sa invat dupa putin timp.

R: Faci parte dintr-o formatie?

Cristi: Da. Sunt tobosar in formatia Chrom Dioxid de aproximativ 2 ani.

15046377_1246644038689247_1034935228_n

R: Ne poti enumera si alte trupe din care ai facut parte, daca e cazul?

Cristi: Da, am fost tobosar in formatia Progeria (death metal) in perioada 2009-2012 si tobosar in formatia Nefast (death metal) perioada 2012- 2013.

R: E costisitor sa faci asta?

Cristi: La orice instrument ai canta este costisitor. Prima data pana reusesti sa-ti cumperi instrumentul. La ceva timp iti dai seama ca trebuie sa iti cumperi bete de tobe, corzi de chitara, corzi pentru chitara bass si asa mai departe. La urma cand tragi linie iti vei da seama ca trebuie sa investesti si financiar. Dar cred ca pasiunea pentru cantat invinge acest aspect!

R: E corect raportul dintre munca artistului si sustinerea/sprijinul ascultatorilor?

Cristi: Cred ca asta este cel mai important lucru pentru un artist/formatie. Indiferent ca azi ai 100 de persoane la concert si data viitoare ai doar 50, ei tot asculta muzica ta. Este cel frumos lucru! Sa vezi ca oamenii iti apreciaza munca si te sustin in orice moment mai ales in momentele de cumpana, este inca o dovada ca suntem uniti!

R: Pasiune sau un mod de a-ti castiga existenta?

Cristi: Pasiune. De cand am inceput sa cant. Sa iti castigi existenta din muzica in ziua de azi, este foarte greu…Nu voi dezvolta mai mult acest subiect pentru ca stim cu totii cat de greu este sa te afirmi…

R: Care sunt trupele pe care le simti/apreciezi din rock-ul romanesc cat si international?

Cristi: Iti voi da cateva exemple din sutele de formatii care imi plac si care sunt din diverse stiluri: Def Leppard, Metallica, Obituary, Scorpions, Kreator etc. Astea sunt cateva din trupele din strainatate, iar trupe romanesti: Iris ( in special primele albume) Holograf, la fel, Voltaj , la fel, Modial, Sfinx, Progresiv TM, Pro Musica, M.S. si multe altele.

15033739_1246644032022581_1751603927_n

R: Cat timp vei mai face asta? 🙂

Cristi: Pana nu ma vor mai tine picioarele si mainile. Si cand voi fi la pensie voi canta! 🙂

Imi plac multe genuri de muzica rock. In momentul de fata cant Heavy Metal/ Hard Rock. Dar imi place sa cant si sa si ascult death metal, thrash metal, doom metal s.a.m.d.

R: Ce parere ai de miscarea underground damboviteana?

Cristi: M-as bucura sa vad si mai multa implicare din partea unora. Sa vad cat mai multa promovare. Avem ceva promovari dar vreau sa vad si mai multi. Sunt sigur ca exista multi oameni talentati.

R: Ce alternative avem daca vrem sa ascultam rock in Targoviste?

Cristi: Pai fiecare cu gusturile lui. Avem Fiord Club, Moshu Pub si cel mai nou bar Karma Rock House

R: Transmite un mesaj oamenilor care apreciaza ceea ce faci, rock-ului dambovitean cat si intregii miscari underground.

Cristi: Vreau sa le multumesc tuturor care au incredere in mine si in ceea ce fac…colegilor de formatie, prietenii de langa mine care au fost sunt si vor fi aproape de mine tot timpul si nu in ultimul rand familiei mele! Vreau sa vad toti copii care se plimba prin oras cu chitari, sa inceapa sa studieze cat mai mult. Sa se uneasca si sa scoata ce este mai bun din ei. Despre miscarea underground : Veniti la concerte, cumparati albume sau tricouri sau orice…incercati sa va rupeti din timpul vostru liber cateva ore si pentru cei care iubesc ceea ce fac…fie pe scena fie in pictura, fotografie, teatru etc.

A consemnat Bogdan Marius (Amer1knu)


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro