Târgoviște Underground: Ana-Maria şi pasiunea sa pentru vioară!

Așa cum v-a obișnuit încă de la început, Gazeta Dâmboviței, promovează, în cadrul unor campanii, exemple pozitive, din cele mai variate medii culturale şi sociale. Târgoviște Underground își propune să aducă în fața cititorilor noștri nume mai mult sau mai puțin cunoscute dintr-un domeniu ce rămâne, încă, în umbră, producţiile artistice care nu-şi doresc să fie comerciale.

Astazi vom sta de vorba cu Ana-Maria Andreea Camen, o tanara pasionata de vioara!

R: Buna, Ana-Maria, spune-mi ce varsta ai si si cu ce te ocupi?

Ana-Maria: Buna, am 16 ani, sunt eleva a Liceului Balasa Doamna la Sectia Instrumental.

R: Cum ai rezonat cu vioara? Ce te-a determinat sa studiezi acest instrument?

Ana-Maria: M-am apucat de vioară la 6 ani,fiind îndrumata de părinții mei care au observat înclinațile mele muzicale. Nu eu am ales să studiez acest instrument, ci tatăl meu care este şi el în domeniu. Nu ştiu exact ce l-a determinat să aleagă vioara, dar se pare că nu a dat greş prin alegerea făcută.

“Vioara e singurul instrument muzical pe care il studiez.”

R: Ce instrumente fac parte din aceasta categorie?
Ana-Maria: Pe lângă vioară, mai sunt şi alte instrumente care fac parte din aceasta categorie, cele cu coarde, cum ar fi violoncelul, contrabasul, chitara, harpa şi viola. Şi că tot a venit vorba, îmi doresc ca pe viitor să studiez în timpul liber chitara şi viola.
 
R: La ce concursuri sau evenimente ai participat?
Ana-Maria: Cu siguranță ar fi o lista destul de lungă dacă aş enumera toate aparitiile mele de-a lungul timpului pana in prezent dar printre cele mai importante au fost participarile la numeroase concursuri şi olimpiade naționale, Festivalul George Enescu, diferite colaborări cu muzica reprezentativă a M.A.P.N. şi multe alte evenimente care m-au ajutat sa imi dezvolt tehnica şi experiența pe acest plan.
 R: Care sunt artistii tai preferati in domeniu?
Ana-Maria: Am mulți artişti pe care îi apreciez dar țin sa mentionez faptul că îl admir şi il consider un model pe Itzhak Perlman, violonist si dirijor israeliano-american. Consider că este un exemplu demn de urmat de către noi toți, el obținând numeroase premii, urmând să fie recunoscut printre cei mai consacrați violonişti în ciuda problemelor de sanatate. De asemenea, mi place foarte mult David Garrett.
 
R: Mentioneaza cateva piese preferate.
Ana-Maria: Sunt foarte multe piese care îmi plac dar cu siguranța cele din perioada romantismului sunt preferatele mele. H. Wieniawski este compozitorul meu preferat şi îi ascult pe repeat creațiile. În afara de muzica clasică, îmi place sa ascult diverse genuri, in funcție de context si de starea pe care o am.
“Din punctul meu de vedere, creațiile compozitorilor romantici sunt cele mai complexe datorita mai multor aspecte ce țin de tehnica si interpretare.”
R: Care a fost cea mai placuta experienta muzicala?
Ana-Maria: Nu ştiu dacă aş putea alege o singura experiență care mi-a placut cel mai mult deoarece emoțiile sunt cele mai importante, iar de fiecare dată ele nu lipsesc. Este importanta relatia care se stabileste intre mine si public. Atata timp cat publicul este incântat si ma apreciaza, imi transmit starea lor de bine si reusesc sa dau tot ce e mai bun din mine!
 
R: Ce genuri de muzica pot fi adaptate la vioara?
Ana-Maria: La vioară ca si la alte instrumente, poti cânta absolut orice iti doresti tu, poti aborda diferite genuri, in functie de gusturi. De la rock, rap pana la muzica lautareasca, cafe-concert.
R: Care sunt planurile tale de viitor, din punct de vedere muzical?
Ana-Maria: Sa progresez pe zi ce trece si sa ma perfectionez, de acolo inevitabil vor veni si satisfactiile.
R: Transmite un mesaj celor ce te sustinut, ce te-au indrumat pe acest drum si care iti ofera sprijin in continuare.
Ana-Maria: Le mulțumesc şi sunt recunoscatoare tuturor care au fost alaturi de mine, m-au sustinut si au crezut în mine si în talentul meu.
A consemnat Bogdan Marius – Amer1knu

Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro