,,Veste bună’’ dată de secretarul de stat din MEC, prof. Sorin Ion: ,,Miercuri, 2 decembrie, se semnează contractul pentru încă 1200 de tablete, termenul de livrare fiind de o zi’’

Un nou lot de tablete pentru elevii  din medii defavorizate va fi distribuit în cursul acestei săptămâni în județul Dâmbovița! Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă de la PNL Dâmbovița, de la sfârșitul săptămânii trecute,  chiar de către secretarul de stat în Ministerul Educației, prof. Sorin Ion, fost inspector general al IȘJ Dâmbovița. Este vorba de 1200 de tablete care vor fi reparatizate copiilor defavorizați  începând de joi, 3 decembrie, costul acestor dispozitive fiind suportat de către  Inspectoratul Școlar Dâmbovița.

,,După cum bine știți, acum ceva vreme, majoritatea  copiilor din medii defavorizate au primit echipamente de comunicație, respectiv tablete din Programul Național ,,Școala de Acasă’’ derulat de către Ministerul Educației și Cercetării, peste 5000 de tablete. Vestea bună este că  miercuri, 2 decembrie, se semnează contractul pentru încă 1200 de tablete, termenul de livrare fiind de o zi, cu același operator de comunicații. Prin urmare, începând de joi, 3 decembrie, distribuim și celelalte tablete, de data asta finanțarea este asigurată de către Inspectoratul Școlar.

Urmează și cea de-a treia etapă,  prin Programul Operațional  ,,Competitivitate’’, cu încă 4000 de tablete. În felul acesta cu siguranță asigurăm tablete tuturor elevilor care nu au în acest moment condițiile cele mai bune  de învățare de acasă. La nivel național lucrurile stau destul de bine în sensul că licitația pentru cele 250.000 de tablete este finalizată și este la faza de livrare.

S-au livrat până în acest moment în țară peste 100.000 de tablete. Sunt doi operatori importanți, cei mai importanți operatori de telefonie mobilă din țară, care au câștigat licitația, unul dintre ei aproape a finalizat, celălalt în cel mai scurt timp va ajunge la școli. Singura problemă este capacitatea operatorilor câștigători de a asigura stocul de echipamente pentru că este o problemă pe plan mondial, de a face față acestor cereri, pentru că nu numai România se confruntă cu asta’’, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, prof. Sorin Ion, fost inspector general al IȘJ Dâmbovița.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro