Raport de activitate! Gabriela Horga (PNL), despre proiectele de legi la care a contribuit și care au intrat în vigoare

Târgovișteanca Gabriela Horga este deputat aflat la primul mandat, ales în Circumscripția nr. 19 Giurgiu. Anterior tânăra politiciană a fost consilier acreditat al Parlamentul European și secretar de stat în Cancelaria Primului Ministru. La finalul primei sesiuni parlamentare, Gabriela Horga, unul din cei mai tineri parlamentari români, a răspuns câtorva întrebări adresate de Gazeta Dâmboviței.

G.D. Cum a fost prima sesiune parlamentară și ce schimbări a adus activitatea ta?

Gabriela Horga: În prima sesiune parlamentară, mi-am propus să folosesc la maximum pârghiile pe care le are un deputat pentru a îmbunătăți viața românilor. Am inițiat proiecte de lege și am urmărit traseul acestora, pentru că este nevoie de implicare totală la fiecare pas procedural. Întrucât eu cred în lucrul în echipă, m-am implicat în sprijinirea unor proiecte propuse de colegi, în calitate de coinițiator.

Cel mai important lucru este răspunsul la întrebarea: ce se schimbă în viața dumneavoastră prin implicarea mea? În cazul meu este vorba despre proiectele care deja au intrat în vigoare sau care sunt aproape de finalizarea traseului legislativ.

G.D.  Ne poți enumera o parte dintre proiectele intrate în vigoare?

G.H. E deja lege și se aplică, după ce în Parlament au fost preluate și amendamente dintr-un proiect de lege inițiat de Violeta Alexandru, proiect pe care l-am semnat și l-am susținut, o initiative privind semnătura electronica. Persoanele care doresc vor putea să folosească semnătura electronică calificată și pe cea avansată, la semnarea contractului de muncă și a actelor adiționale.

Organizatorii de expoziții, târguri, congrese vor beneficia de sprijin, în urma amendamentului depus de mine, prin compensarea a 20% din pierderile companiilor. Este lege, a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Am introdus aceste categorii pe lista celor care beneficiază de schema de ajutor de stat propusă în anul 2020 de guvern condus pentru a compensa pierderile din industria HoReCa.

Programele IMM Invest si Agri IMM Invest au fost prelungite și urmează în primul plen votul pentru programul IMM Factor, unde am depus mai multe amendamente pentru a facilita accesul IMM-urilor la acest program.

 Parlamentarii nu mai încasează pensii speciale. Am votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, primul pas pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale.

G.D. Ce se mai află pe traseul legislative?

G.H. Este o chestiune de timp până când va intra în vigoare o lege care prevede că instituţiile publice nu vor mai avea dreptul să solicite copii după avize sau alte documente care au fost emise deja de alte instituţii publice. Senatul a votat deja propunerea la care sunt coinițiator, alături de colegul meu, George Tuță.

Am numeroase alte propuneri legislative, pe care vă invit să le citiți în raportul de activitate. Mă voi lupta pentru toate, astfel încât să devină legi.

VEZI AICI RAPORTUL COMPLET

G.D.  Care sunt principiile după care te ghidezi în activitatea parlamentară?

G.H. Încerc să fiu pragmatică. De prea multe ori, am văzut politicieni care semnează proiecte de lege pentru a da impresia că au activitate. Pe mine mă interesează dacă legea poate fi susținută financiar (unde este cazul de cheltuieli) și dacă îmbunătățește viața oamenilor.

Încerc să fiu atentă la detalii, pentru că știu din experiență cât de importantă este calitatea unui act normativ, cât de important este să poată fi aplicat așa cum a fost publicat în Monitorul Oficial, fără a necesita modificări suplimentare.

Întrebările pe care le-am pus miniștrilor au avut la bază același principiu. Am vrut să aflu cum sunt sunt continuate proiectele de sprijinire a IMM-urilor la care am lucrat în perioada în care am fost secretar de stat la Cancelaria Prim-ministrului.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]gazetadambovitei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro