Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Radu Popa: „Asigurarea securității energetice a consumatorilor casnici rămâne principala preocupare a Guvernului PSD-PNL”

Deputatul social-democrat Radu Popa a luat parte, astăzi, la prezentarea proiectului și recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciurești. Acesta a militat constant pentru creșterea capacităților de producție de gaze naturale, și implicit de stocare, ca soluție pe termen mediu și lung, în contextul creșterii de prețuri. Evenimentul de la Bilciurești s-a desfășurat în prezența premierului Nicolae Ciucă.

„Înmagazinarea subterană a gazelor naturale are un rol major în asigurarea securității energetice și în aprovizionarea cu gaze naturale facilitând echilibrarea balanței de consum-producție internă-import de gaze naturale-prin acoperirea vârfurilor de consum cauzate, în principal, de variațiile de temperatură precum și de menținerea caracteristicilor de funcționare optimă a sistemului național de transport al gazelor naturale. În caz de situații extreme, depozitele de înmagazinare de gaze naturale pot acoperi până la 35 la sută din cererea zilnică de gaze naturale a României.

Cu o capacitate activă de 1,31 m³ pe ciclu depozitul de la Bilciurești asigură, în condiții de iarnă, până la 20 la sută din necesarul zilnic de gaze al țării și este cea mai mare facilitate de înmagazinare României, făcând parte din topul celor mai mari 30 de depozite de înmagazinare din Europa.

România dispune la momentul actual de o capacitate activă de înmagazinare de 3 miliarde metri cubi pe ciclu iar de Depogaz-parte a grupului Romgaz- are în operare 90 la sută din această capacitate.

În programul de guvernare eu am propus și ministrul Energiei a acceptat ca măsură pe termen scurt și mediu de reducerea presiunii pe preț să lucrăm la creșterea capacității de extracție a gazelor naturale din onshore, în special zăcământul Caragiale.

Astazi, împreună cu primul-ministru, Nicolae Ciucă, cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Stefan și cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, astăzi am participat la inaugurarea unor investiții semnificative la depozitul de înmagazinare de la Bilciurești prin care compania urmărește creșterea capacității de înmagazinare de la 14 de miliarde de metri cubi / zi la 20.000.000.000 m³ de gaze naturale pe zi.

Asigurarea securității energetice a consumatorilor casnici rămâne principala preocupare a Guvernului PSD-PNL, din această iarnă.
Conform datelor disponibile în acest moment, România ocupă locul 11 în Europa din punct de vedere al capacității totale de înmagazinare a gazelor naturale.” a spus deputatul Radu Popa, după eveniment.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media