Prof. Gabriela Istrate nu crede că prelungirea vacanței de primăvară este o soluție bună pentru elevi!

Dascălii nu sunt pe aceeași lungime de undă cu ministrul Educației asupra vacanței de primăvară!   Consilierul local din cadrul CLM Târgoviște, prof. Gabriela Istrate a declarat astăzi, în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița, că măsura de prelungire a vacanței de primăvară a copiilor, la o lună de zile,  este complet greșită și că dascălii, în marea lor majoritate, nu văd cu ochi buni acest lucru, mai ales că este în defavoarea elevilor.

De asemenea, Gabriela Istrate a vorbit și despre acțiunea de testare a copiilor în școli, dar și despre deficiențele constatate până în momentul de față în sensul că, ,,testele respective, abia dacă au putut fi utilizate în 1% din mediul școlar’’.

,,Pentru  început aș vrea să-mi exprim o opinie proprie referitoare la ultima decizie a Ministerului Educației privind trecerea noastră la o vacanță prelungită de o lună de zile, începând din 2 aprilie, până în 2 mai, o perioadă fără nicio zi de cursuri online pentru cei mai mulți dintre elevi, de la clasa pregătitoare, până la clasa a VII –a și de la clasa a –IX- a, până la clasa a XI –a.

Majoritatea profesorilor, în numele cărora vorbesc eu astăzi, consideră această măsură ca fiind una greșită, deoarece presupunem că inițial s-a pornit de la analiza situației din București, unde rata de infectare era foarte mare, dar ulterior, iată, s-a extins această măsură pentru toți copiii României în condițiile în care există multe lucruri care ar fi trebuit recuperate.

Noi ne gândeam chiar la o prelungire a acestui an școlar. De asemenea, existau propuneri ca anul școlasr următor să se înceapă mai devreme, în septembrie. Iată-ne de astă dată că asistăm la  comprimarea anului școlar și la această prelungire a șederii copiilor acasă, ceea ce considerăm că nu este deloc benefic în sensul evoluției școlare a progresului copiilor.

Dincolo de acest aspect, aș vrea să vorbesc puțin și despre testarea elevilor în școli. În urmă cu șase săptămâni, Guvernul Cîțu a luat o decizie privind achiziționarea a peste un milion de teste, acestea fiind totuși invazive, fără a se analiza o situație reală în teritoriu, în sensul că abia 18% din unitățile noastre de învățământ dispun de cabinete medicale, de personal medical specializat și atunci, testele respective, abia dacă au putut fi utilizate în 1% din mediul școlar.

De asemenea, au existat și reacții adverse ale copiilor și părinților privind utilizarea acestor teste. Am înțeles iarăși că acestea au valorat foarte mulți bani. Acum, în prezent, s-a revenit, guvernanții consideră că ar fi util să se achiziționeze alte teste, cu alte sume mari de bani. Acestea pot fi din nou niște teste non-invazive, administrate de personalul didactic sau chiar de copiii de vârstă școlară mai mare.

Considerăm și această decizie ca fiind una care reflectă inconsecvență în măsurile abordate în învățământ și care ne aruncă într-o situație  destul de nefericită. Este de asemenea și o fragmentare  în educație, dar și lipsa unor decizii ferme care să asigure mai multă siguranță, mai multă încredere în mediul școlar’’, a declarat prof. Gabriela Istrate, consilier local municipal la Târgoviște.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro