Președintele PNL Târgoviște: Acuzații grave la adresa primarului Târgoviștei, pe tema Centurii

Distribuie:

Liderul PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu,  a susținut  o conferință de presă chiar pe centura orașului în cadrul căreia a adus acuzații extrem de grave conducerii Primăriei Târgoviște și  în mod special primarului orașului, Cristian Daniel Stan. Acesta a ridicat problema costurilor, a banilor europeni pierduți și a împrumuturilor.

,,Centura oraşului Târgovişte, unul dintre proiectele ratate ale actualei administraţii!  Am ales acest loc (n.n. pe centura ocolitoare) pentru a discuta exact în zona în care de 8 ani de zile se desfăşoară aceste lucrări  de dezvoltare a infrastructurii rutiere a oraşului. Un proiect ratat, un proiect pe care actuala administraţie şi l-a însuşit, dar pe care nu a reuşit să-l finalizeze nici până acum. În fapt, aş vrea să vă povestesc câteva lucruri. În ultimii doi ani de zile am fost foarte mult prin cartiere şi am discutat cu cetăţenii. Am întrebat cum trăiesc târgoviştenii? Concluzia generală este că trăim într-un oraş subdezvoltat, depopulat. Din păcate, oamenii văd cum copiii lor pleacă afară, cum fraţii le pleacă la muncă în străinătate, un oraş care şi-a pierdut forţa economică, un oraş care din păcate este lipsit de perspective de viitor.

Acest lucru putem să-l constatăm la tinerii din Târgovişte care nu văd o posibilitate reală de a trăi în acest oraș. De aceea, cei mai mulţi dintre ei aleg să emigreze în afara ţării sau pleacă în alte oraşe din ţară. Revenind la problema noastră internă, administraţia locală este cea care poate aduce prosperitate unei comunităţi sau, în acelaşi timp, poate duce comunitatea spre dezastru. Din păcate, comunitatea târgovişteană este văduvită de proiecte ample, de proiecte care să dezvolte foarte mult zona de infrastructură sau zona economică a oraşului. Vedem cum singura problemă reală a administraţiei târgoviştene, a Primăriei, este aceea de a-şi crea o imagine bună, este aceea de a-i crea primarului în funcție o imagine bună, de oameni gospodari.  Realitatea este că insuccesele Primăriei sunt prezentate prin campanii agresive de presă, în succese. De asemenea, minciuna este transformată prin campanii agresive de presă pe Facebook, în adevăr.

În fapt, despre centura ocolitoare a municipiului Târgovişte trebuie spuse următoarele lucruri. De 8 ani de zile se încearcă finalizarea acestui proiect. Au fost cinci licitaţii ratate. 70 de milioane de euro a fost finanţarea europeană a centurii oraşului. Ar fi trebuit ca această centură să fie făcută din bani europeni, din bani daţi gratis comunităţii târgoviştene. Unde am ajuns? Primăria Târgovişte a pierdut finanţarea europeană şi în acest moment ne aflăm în situaţia de a da aceşti bani înapoi. Cine o să-i dea? Noi, târgoviştenii, din taxele noastre, timp de 10 ani de zile. 70 de milioane de lei. Pe de altă parte, primul constructor a dat în judecată Primăria Târgovişte şi a obţinut un răspuns favorabil în instanţă şi a câştigat 16 milioane de lei, bani care au fost deja plătiţi de Primăria Târgovişte către constructor. Deşi primarul, în alegerile care au trecut acum 4 ani de zile, promitea că va recupera banii de la constructor şi ulterior va face centura pe banii constructorului. Exact aşa se exprima. Nu a rezolvat nimic! A fost doar o altă minciună a unui politician care a vrut să ajungă la conducerea Primăriei Târgovişte. Ulterior, 17 milioane de lei au fost plătiţi către un alt constructor, SC Telor, dar care nu a finalizat ce trebuia finalizat la nivelul investiţiei, dar pe de altă parte, a încasat aceşti bani.

S-a ajuns ca Primăria să promită că va executa lucrările la centură prin Municipal Construct, prin compania Primăriei. Nu numai că acea companie era implicată în proiectul de la stadion pe care nu l-a dus la bun sfârşit, aşa cum promitea primarul. Totuşi, compania respectivă nu avea capacitatea de a rezolva problema de infrastructură rutieră, nu avea oameni suficienţi, nu avea tehnologie, nu avea utilaje ca să poată să ducă acest proiect la bun sfârşit. A fost o altă promisiune ratată a actualei administraţii. S-a ajuns în situaţia în care s-a făcut o ultimă licitaţie şi 89 de milioane de lei au fost atribuiţi constructorilor care lucrează în acest moment. Cumulat, sumele care vor duce la o finalitate a acestei centuri sunt undeva la 140 de milioane de lei. Dublu cât finanţarea europeană şi ne întrebăm dacă au fost bugetaţi 70 de milioane de lei prin finanţare europeană nerambursabilă, de ce am ajuns noi, cetăţenii, să plătim 140 de milioane de lei din fonduri bancare pe care le vom achita din taxele şi impozitele noastre? Asta înseamnă de fapt dezastru în administrația locală, asta înseamnă o figurație înainte de alegeri și să arăți că ești un primar competent, dar în spatele tău este de fapt o gaură pe care tu o creezi târgoviștenilor de 70 de milioane de lei.

Minciuna, demagogia, impostura sunt de fapt problemele de care ne lovim la nivelul administrației locale… Dacă ne uităm la situația bugetară din 2020 vedem cum pentru Centura orașului au fost bugetați 23 milioane de lei, din cei 89 de milioane de lei pe care Primăria i-a angajat împreună cu constructorii. Deci vedem de fapt un deficit de 66 de milioane de lei pe care primăria nu are de unde să-i scoată, că de fapt aici este întreaga minciună. Primăria se află în incapacitate de a finanța integral acest proiect, pentru că 66 de milioane de lei reprezintă jumătate din bugetul orașului. Dacă vor încerca să spună că finanțează din bugetul propriu atunci este o altă minciună pentru că asta înseamnă că nu vor mai avea bani nici de salarii, nici pentru școli, nici pentru alte proiecte ale primăriei. De fapt în acest moment și dacă ar merge primăria să facă un credit bancar se află în imposibilitatea de a-l obține pentru că nu și-au plătit vechile credite, iar băncile nu le acordă în momentul de față finanțare… Întotdeauna este mai simplu să renunți la bani europeni, din care nu poți să furi, și să angajezi credite bancare pe care le ai la dispoziția ta și cu care face ce vrei.  Cetățenii vor plăti 140 de milioane de lei, bani împrumutați de la bancă, pe care noi îi vom plăti în următorii 10 ani de zile (…)’’, a declarat președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro