Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre nu renunță la politică… Acesta nu va merge la PRO România, în urma fuziunii prin absorbție!

Distribuie:

Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița nu se va regăsi în noul proiect politic de fuziune prin absorbție dintre ALDE și PRO România, proiect hotărât la nivel central!

Liderul ALDE Dâmbovița nu este de acord cu această fuziune care înseamnă practic dispariția partidului și înghițirea lui de către PRO România, un partid care are cam același procent cu ALDE la nivel național. Decizia conducerii ALDE a anulat din start și promisiunea făcută de Ionel Petre de a demisiona din partid dacă nu va trece pragul electoral cu partidul său, pentru că pe 8 noiembrie, data Congresului Extraordinar al ALDE, ALDE nu va mai exista.

Chiar dacă până acum nu prea a avut noroc în politică, omul de afaceri Ionel Petre spune că nu vrea să renunțe la politică, pentru că, mai spune acesta, ,,vreau să fac politică adevărată, o politică în centrul căreia să fie cetățeanul, omul care să simtă bunăstarea, omul care să simtă că este respectat de către statul român, de către autoritățile statului român’’

„În ceea ce privește fuziunea prin absorbție a partidului ALDE în Pro România, mesajul pe care îl dă Ionel Petre, în calitate de președinte ALDE Dâmbovița, este că nu sunt de acord cu un astfel de proiect, nu mă regăsesc într-un astfel de proiect și nu voi merge în Pro România pentru că, în principiu, liberal fiind, dovedit de multe ori, nu voi întreprinde nimic în nici un proiect în care nu mă regăsesc, în care nu cred cu tărie. Tot ceea ce am spus, ce am oferit în oferta mea electorală, au fost lucruri în are chiar am crezut și în care voi crede, de care mă voi ține să le duc la bun sfârșit pentru că printr-o consecvență clară putem să schimbăm niște lucruri. Aveți în față o persoană care nu votează același lucru și are așteptări diferite, ci care acționează diferit, gândit, evaluat și corelat la posibilitățile pe care le are… Sunt un învingător, nu consider că am pierdut sau că voi pierde ceva, pentru că și atunci când pierd eu am câștigat deja ceva.

M-am exprimat și în Biroul Executiv și în Biroul Politic Central și în Delegația Permanentă ALDE, în care am spus că nu cred că este corect ca ALDE să fie absorbit de către un partid care are la nivel național cam același procent. Mi-aș fi dorit o alianță politică, mi-aș fi dorit o fuziune fie și de genul PLR-PC, mi-aș fi dorit ca partenerii să aibă drepturi egale, mi-aș fi dorit ca mâinile să fie strânse chiar dacă principiile pe unii dintre lideri îi îndepărtează. Nu cred că într-o relație de vasalitate cu nimeni, nu voi fi într-o relație de vasalitate cu nimeni, pentru că sunt un liberal convins, ci voi continua să acționez ca atare. Dat fiind faptul că am promis că în cazul în care nu voi face pragul voi fi un președinte demisionar, se pare că nu mai este cazul pentru că pe 8 noiembrie, data Congresului Extraordinar ALDE, ALDE nu va mai exista.

Voi rămâne până în ultima clipă, ca un adevărat comandant care are grijă de toți cei care au rămas în barcă, voi avea grijă ca toți să fie în siguranță, și consilieri, și președinți de organizații locale, mă voi îngriji ca toată lumea să fie salvată… Nu voi face pasul către Pro România, nu voi face pasul către un partid anume, însă cine va ține cont de proiectele mele de reformă, pe care le-am prezentat înainte de începutul campaniei, și anume reforma în educație, 300 de parlamentari, reforma în sănătate, pentru că sănătatea trebuie să fie salvată și să fie într-adevăr un pilon principal care să primească bani de la buget, infrastructură și investiții, dacă proiectele mele vor reprezenta pentru cineva anume un punct de plecare atunci voi face politică.

Vreau să fac politică, vreau să fac politică adevărată, o politică în centrul căreia să fie cetățeanul, omul care să simtă bunăstarea, omul care să simtă că este respectat de către statul român, de către autoritățile statului român. (…) Nu voi participa la Congresul Reunit ALDE-Pro România, pentru că eu sunt membru ALDE și pentru asta trebuie să faci o adeziune pentru Pro România. Sunt și voi rămâne liberal, sunt și voi rămâne un om de afaceri, sunt și rămân în lumea afacerilor și nu mă voi dezice pentru meschinării. Voi face politică așa cum am făcut până acum, cu plăcere. Fac politică pentru că îmi place, fac politică pentru că știu să fac politică și consider că 6 ani de cursuri de politică și practică în politica românească, nu doar dâmbovițeană, este prezum o facultate de medicină sau arhitectură. Am pregătirea necesară și voi face politică dintr-o postură unde consider că mă voi regăsi la un moment dat.

Voi face politică pentru oamenii care vor să facă politică, cu plăcere, nu de plăcere, nu doar cu interes pentru că nu persistă, dar voi face politica aceea care împletește experiența cu dorințele oamenilor de a dovedi sau de a-și dovedi ceva. Da, voi face politică în continuare, pentru că îmi place, însă cred că este momentul să revin în matca aceea care m-a consacrat și anume în lumea afacerilor, unde consider că de aproape 20 de ani prosper, am tot ce îi trebuie și nu mă voi regăsi decât într-un proiect în care voi crede și care îmi va da libertatea să duc la bun sfârșit tot ce mi-am propus să fac pentru mine, pentru echipa din care voi face parte, pentru oamenii aceia care au așteptări de la adevărați oameni politici, nu de la oameni care își caută în politică un loc de muncă, care își caută o poziție pentru familie sau pentru amante, care își caută locuri călduțe fără să dovedească vreodată în viața lor profesională că au performat, au avut locuri de muncă doar atunci când entitatea politică din care face parte a fost la guvernare și și-a permis să dea unora anumite poziții mai călduțe”, a declarat astăzi președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre în cadrul ultimei conferințe de presă a acestei formațiuni politice.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro