Popescu, despre concursul de la CJAS: “Prieteniile nu mai funcționează. Concursurile pe bune vor continua”

Postul de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița rămâne în continuare vacant după concursul organizat în data de 6 mai. Șefia casei județene a fost cea mai disputată din țară, înscriindu-se patru candidați. Nici unul nu a obținut punctajul minim de 70 de puncte care să-i permită să susțină și ultima probă a concursului – interviul. Postul de la Dâmbovița urmează să fie scos din nou la concurs.

Conform senatorului USR PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu, “eșecul” este practic o “victorie”. Acesta spune că rezultatele dovedesc că s-a terminat cu sinecurile și că în sistemul public au o șansă și cei neînregimentați politic.

“Foarte pe scurt, despre concursul pentru șefia Casei de Asigurări Dâmbovița:

Ne-am asumat, atât la nivel național, cât și aici, în județul nostru, printre multe alte lucruri, concursuri reale, „pe bune”, pentru ocuparea unor poziții cheie în administrație. Ne-am dorit și ne dorim, asemeni vouă, profesioniști reali, oameni din comunitate cu multă experiență, oameni dedicați, pricepuți și nu în ultimul rând altruiști, care să pună umărul la acea schimbare atât de necesară. Poziție cu poziție.

Mulți au contestat efortul nostru. Nu din răutate însă, cel mai adesea, ci pur și simplu din lipsa încrederii că se poate. Adevărul e că „sistemul” a fost atât de mult timp atât de putred, încât e greu să crezi că putem asista peste noapte la schimbări de paradigmă. Și e adevărat, schimbarea onestă și profesionistă, într-un timp scurt, e extrem de dificilă.

Despre concurs acum, cu bune și cu rele: Cei care au crezut că pot trișa, s-au înșelat amarnic. La fel au făcut-o și cei care au avut impresia că postul este „vândut”, oferit cadou cuiva, ca pe vremuri, atunci când astfel de poziții cheie erau folosite drept monede de schimb, drept veritabile sinecuri. Rezultatul? „Șoc și groază”, cum ar putea titra presa de scandal: note între 1.30 și 4.70. ZERO la sută promovabilitate în Dâmbovița (și doar 5 persoane care au ocupat posturile la nivel național). Partea bună? Faptul că s-a dovedit, după mult timp, că politica administrativă se schimbă și că „prieteniile” nu mai funcționează.

Partea rea? Faptul că am rămas încă prizonieri ai convingerii că profesionalismul pălește prin comparație cu „pilele”. Să fim serioși, fiecare comunitate are suficienți oameni foarte bine pregătiți, capabili să îndeplinească și să servească cu cinste și responsabilitate o astfel de funcție. Aceștia însă, văzând atât de mult timp cum merg lucrurile în administrație, mai ales la vârf, s-au resemnat însă.

Aici e astfel miza: să-i convingem că nu e totul pierdut și să încercăm să-i avem alături de acum. Concursurile „pe bune” vor continua, îmi permit să fac această afirmație. Dacă ești un bun profesionist astfel, sper ca data următoare să participi și tu. Comunitatea are nevoie de experiența și expertiza ta.”  a declarat Dragoș Popescu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro