PMP Târgoviște gândește un centru al municipiului mai prietenos cu pietonii

Distribuie:

Mai multe spații pentru pietoni și mai puține pentru mașini, mai multe spații de joacă pentru copii și sprijin pentru reabilitarea fațadelor clădirilor vechi, este propunerea lui David Săulean pentru Centrul municipiului Târgoviște. Șăulean a fost desemnat candidat PMP pentru primăria municipiului.

“Pentru a atrage tot mai mulți turiști în vechea capitală a Țării Domnești e imperios necesar să avem în vedere aspectul Centrului Vechi și al zonei 0 a orașului nostru. De aceea îmi propun, după modelul orașelor occidentale dar și al unor orașe exemplare din România, să dau o nouă înfățișare centrului nostru.

Voi mări taxele pentru cei care nu-și repară clădirile (de pe centrul vechi , în special) și-i voi ajuta pe cei care se apucă de treabă cu scutiri de taxe și impozite. Voi negocia cu proprietarii de clădiri în vederea refacerii fațadelor, iar în schimb, le vom face terase pietonale și îi vom scuti de la chiria acestora timp de 3-4 ani.

Voi amenaja armonios toate spațiile publice de pe centru și voi extinde aleile pietonale pentru ca oamenii să poată umbla nestânjeniți. Voi rezolva problema traficului de mașini din centru pentru ca cetățenii să se poată plimba fără grija acestora. Centrul orașului va fi redat oamenilor și va ieși de sub asediul mașinilor.

Voi crea mai multe spații de joacă unde părinții să-și poată lăsa în siguranță copii în timp ce savurează cafeaua. Pe final, voi avea în vedere să creez spații pentru evenimente în aer liber și locuri pline de divertisment și interacțiune umană.” spune tânărul.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro