Plâng după salarii!? Viceprimarii excluși din PSD vor să conteste decizia, deși au trecut la alt partid

Distribuie:

PSD Dâmboviţa a anunțat recent excluderea din partid a viceprimarilor Matei Gheorghiţă (Şelaru), Ionuţ Dănuţ Florin (Brăneşti) şi Popescu Gheorghe (Lunguleţu). Excluderea are la bază faptul că aceștia au trecut la ProRomânia, au început munca politică pentru acest partid, din partea căruia  vor candida la primărie. “Trebuie să spunem că aceştia au fost timp de patru ani de zile în PSD, ani în care efectiv s-a tras de ei, primarii celor trei localităţi au muncit şi pentru ei, pentru că aceştia nu şi-au pus semnătura pe niciun proiect important din localităţile în care au fost viceprimari.” spuneau social democrații într-un comunicat de presă.

Câteva zile mai târziu, CEx-ul județean decidea: “Pentru a evita regretele târzii ale celor care, din motive greu de înțeles, decid să părăsească PSD Dâmboviţa, Comitetul Executiv a hotărât astăzi, votând în unanimitate, ca trădătorii să nu mai fie primiți înapoi. Altfel spus, cine e plecat, e bine plecat.

Și totuși…

Liderul ProRomânia, Adrian Țuțuianu a declarat, însă, într-o conferință de presă că:  „Astăzi am intrat în posesia unei hotărâri pe care au adoptat-o în Biroul Permanent Judeţean al PSD Dâmboviţa prin care constată dânşii încetarea de drept a calităţii de membru de partid şi dispune radierea din evidenţa membrilor de partid, a celor viceprimari care au anunţat că vor candida din partea PRO România, la alegerile locale din luna septembrie. Este vorba de Ionescu Dănuţ Florin din Brăneşti, de Popescu Gheorghe din comuna Lunguleţu şi de Matei Gheorghiţă din comuna Şelaru. Vreau să-i anunţ pe foştii mei colegi că această hotărâre va fi atacată la instanţă, că vom comunica în cursul zilei de astăzi prefectului judeţului Dâmboviţa faptul că am atacat la instanţele de judecată (….) îi anunţ cu toată deferenţa că cei trei nu sunt încă membrii ai PRO România, sunt oameni care şi-au anunţat participarea la proiectul nostru şi care se vor înscrie în partid la momentul înscrierii candidaturilor. Ca urmare, mai uşor cu radierea pentru că lucrul acesta este pe lângă lege şi statut”.

De ce ar ataca viceprimarii excluderea din PSD, pe când ei sunt candidați ProRomânia? Singura explicație logică este pierderea salariului. Excluși din partid cei trei  pierd calitatea de consilieri locali, implicit pe cea de viceprimari. Până la organizarea alegerilor mai sunt trei luni (asta dacă alegerile vor fi în luna septembrie). Salariul unui viceprimar ajunge la aproximativ 4.000 de lei, iar pierderea banilor în buza alegerilor le pică prost celor excluși. Așa că speră să rămână pe funcții și să încaseze leafa în continuare.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro