Modificări propuse de președintelele ALDE. „Aș vrea ca primarii să aibă la bază măcar un curs de management administrativ, economic.”

Distribuie:

În conferința de presă susținută de către președintele ALDE, Ionel Petre, căruia i s-au alăturat și 2 aspiranți la funcția de primar ai primăriilor Malu cu Flori și Valea Mare, si anume Florin Preda, respectiv tânărul Mihai Grigore, au fost dezbătute subiecte de interes local cât si național si a fost prezentat proiectul ALDE Dâmbovița „#REFORMĂ”.

„În urmă cu trei săptămâni am început un proiect numit #Reformă, care este structurat pe douăsprezece domenii pe care le-am considerat cele mai importante. Până acum am tratat două, și ne referim la reforma apolitică, săptămâna trecută, iar acum suntem in prezentarea ideii de reformă administrativă, urmând da avem domenii precum reforma economică , reforma educațională, cea socială, juridică, de mediu, constituțională, săptămâna valorilor naționale, infrastructură și sănătate. Am lăsat un domeniu liber, pentru că încă de la demararea proiectului nostru au venit mai multe propuneri.

A douăsprezecea propunere rămâne deschisă, pentru că poate să joace oricând rolul de reformă culturală. Ne-a fost sugerată de Asociația Studenților din România, prin președintele Stănică Corneliu, reforma studențească și tot așa, vin niște idei pe care, zic eu, le putem trata. Insă , fără să facem o revoluție, pentru că știm că anumite aspecte din actuala legislație sunt foarte bune, iar altele ar trebui completate.

Cu ajutorul dumneavoastră, cu ajutorul celor care ne urmăresc pe noi și vor să vină în întâmpinarea ideii, bineînțeles că suntem deschiși. Fiecare dintre aceste domenii rămân deschise până la tratarea finală în sensul că suntem convinși că nu deținem adevărul absolut. Suntem convinși că există lipsuri pe care noi nu le-am sesizat, dar cu ajutorul dumneavoastră putem să le venim in întâmpinare.

Această structură este prevăzută până în luna de campanie, iar în luna de campanie vom trata cele mai importante subiecte cu cele mai dezbătute propuneri ale noastre și cele mai care sunt și foarte ușor de îndeplinit. Dăm exemplu, reforma politică.

Am încercat să mergem pe singura variantă, spun eu destul de pertinentă, însă este greu de făcut, pentru că ține cont de reforma constituțională, în sensul că am propus ca orice ales local – cu accent mai mare, bineînțeles, pe parlamentari – care alege să schimbe partidul, doctrina, mutându-se de la un partid la altul să-și piardă mandatul. Fie merge până la final cu el, așa cum a fost, fie, dacă alege să schimbe partidul, trebuie să renunțe la acel mandat.

Sper că suntem aproape și de o reformă constituțională, pentru că da, sunt foarte multe probleme și sesizez cu durere faptul că România are o constituție care a devenit o lege care este tratată voluntar: îmi convine, țin cont de ea, nu-mi convine, nu țin cont de ea.

Pe partea de reformă administrativă au fost mai multe situații. Una a părut populistă și preluată de la cineva pe care, culmea, eu nu-l respect, dar asta nu înseamnă că ideea nu este bună, că ea nu a fost supusă unui referendum, și aici mă refer la reducerea numărului de parlamentari la 300. Într-adevăr, a fost ideea lui Băsescu, dar prin voință populară, printr-un referendum s-a stabilit așa ceva. Ar trebui pus în aplicare, pentru că au trecut zece ani. Acest lucru a fost perceput într-o mare măsură ca propunere populistă, însă au fost și multe voci care l-au susținut.

A doua propunere din partea administrativă era introducerea unor mandate pentru cei care dețin funcții publice. Pe lângă democrație ar trebui să punem în valoare și meritocrația, oamenii care merită să fie puși acolo unde trebuie, pentru că doar așa putem avansa ca și societate.

Aș vrea ca primarii să aibă la bază măcar un curs de management administrativ, economic.” Prezintă președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre.

 

Larisa Ungureanu

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro