Noi decizii ale Guvernului. Ce se întâmplă cu persoanele pozitive, asimptomatice

În ședința de ieri a Guvernului, 22 Octombrie s-au aprobat noi măsuri cu privire la modul de tratare al persoanelor depistate cu noul Coronavirus, dar și măsuri ce vin în sprijinul părinților ai căror copii sunt nevoiți să învețe online sau în sistemul hibrid.

 

Pe lângă alte discuții din ședința de ieri a Executivului, inclusiv anunțarea suplimentării numărului de paturi din secțiile ATI, guvernanții au stabilit și modul de tratare al pacienților care nu prezintă simptome. Astfel cei care nu au comorbidități, ori care nu prezintă simptome specifice COVID-19 vor fi izolați și tratați la domiciliu sub periodica supraveghere a medicilor de familie.

 

În ceea ce privește localitățile aflate în scenariile Roșu și Galben, Guvernul a stabilit acordarea de zile libere, plătite, pentru părinții copiilor care trebuie supravegheați pe perioada orelor online. Astfel se modifică și completează legea 135/2020 privind măsurile din domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic, completând și Ordonanța de Urgență 158/2005 privitoare la acordarea de concedii medicale și de asigurări sociale de sănătate.

 

Dâmbovița are un total de 5 546 de cazuri pozitive dintre care 137 confirmate la 22 Octombrie. Numărăm 4 387 de persoane declarate vindecate, dar și 197 de decese. În prezent există peste 1 500 de persoane carantinate și aproximativ 1 000 de persoane aflate în izolare atât la domiciliu cât și în spital. Cu multe dintre localități aflate în scenariile 2 si 3, Dâmbovița este la un pas de a trece și Municipiul Târgoviște în scenariul roșu, înăsprind astfel măsurile de prevenție și combatere a noului Coronavirus.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro