Holban: „Domnule premier, românii știu exact cât e pâinea! Și e scumpă!”

Procurarea pâinii cea de toate zilele este un lucru necunoscut pentru premierul României. Acesta a declarat, astăzi, că nu știe cât costă o pâine, pentru că încercă să nu mănânce. Deputatul PSD, Carmen Holban spune însă că pâine este un element de bază în alimentația românilor, iar un premier responsabil și interesat de soarta oamenilor trebuie să știe prețul alimentelor din coșul zilnic.

„„Nu pot să spun. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a spun Florin Cîţu, întrebat care este preţul unei franzele. Încă o dovadă că premierul acestei țări este complet rup de realitățile vieții de zi cu zi a românilor. Pâinea este unul dintre produsele de bază pe masa românilor, iar coșul zilnic de consum trebuie să asigure pâinea fiecărei familii. Dar cum poate premierul să garanteze acest lucru, dacă el nu știe cât costă acest produs banal pentru fiecare dintre noi?
Domnule premier, românii știu exact cât e pâinea! Și e scumpă, din ce în ce mai scumpă! Și se va mai scumpi, după cum arată prognoza BNR.
Și nu doar pâinea. Urmează o iarnă în care vom avea o creștere amețitoare a facturilor la utilități.” a precizat Holban pentru Gazeta Dâmboviței.

Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Europa, adesea, pentru persoanele din clasele vulnerabile fiind chiar baza alimentației.

O problemă o va reprezenta pentru aceste categorii și liberalizarea prețurilor de pe piața energiei.

„Este evident că ceva nu este în regulă pe piața energiei și este datoria acestui Guvern și a politicienilor de dreapta să găsească soluții pentru că ei au decis liberalizare haotică a pieței din România, cu efectele catastrofale pe care le vedem încă de pe acum și care se vor acutiza dacă nu se va stabili un mecanism de plafonare a prețurilor la energie în cazul în care piața înregistrează o creștere artificială a tarifelor, dar și subvenționarea unei părți din valoarea facturii la utilități pentru persoanele al căror salariu sau pensie se dovedesc insuficiente în raport cu majorarea tarifelor. Cu cât se întârzie mai mult luarea acestor măsuri, cu atât impactul va fi teribil pentru consumatorii vulnerabili, victime alea unei guvernări indiferente față de problemele lor.” a mai spus deputatul PSD, Carmen Holban.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro