Gabriela Horga, despre demersurile europarlamentarilor PNL pentru accesul României la spațiul Schengen

Deputatul Gabriela Horga anunță că la inițiativa europarlamentarului și președintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu, eurodeputații români au transmis Ursulei von der Leyen o scrisoare prin care îi solicită să susțină în Consiliu accesul României la spațiul Schengen. Președinta Comisiei Europene se află, astăzi, pentru prima dată, în România.

„Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sosește astăzi la București pentru a marca aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României.

Prin intermediul PNRR, România va putea beneficia de 29,2 miliarde de euro, granturi și împrumuturi, pentru a-și redresa economia, ca urmare a pandemiei.
Un plan pentru dezvoltarea României, PNRR cuprinde proiecte de investiții și reforme în infrastructură, educație, sănătate, mediu și digitalizare.
Toți românii vor beneficia de acești bani. PNRR urmărește distribuirea geografică echitabilă a fondurilor, acoperă nevoile de dezvoltare a tuturor regiunilor României.

La inițiativa europarlamentarului și președintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu, eurodeputații români, membri ai Grupului PPE în Parlamentul European, au trimis Ursulei von der Leyen (foto) o scrisoare prin care îi solicită să susțină în Consiliu accesul României la spațiul Schengen. Comunicarea Comisiei din 2 iunie 2021 și rezoluția Parlamentului European din 8 iulie 2021 confirmă faptul că România îndeplinește condițiile necesare pentru aplicarea acquis-ului Schengen. România este o țară UE cu o mobilitate a cetățenilor, a forței de muncă foarte ridicată, accesul la Schengen va reduce costurile operaționale și de investiții directe pentru lucrătorii transfrontalieri, turiști, transportatorii rutieri de mărfuri și administrațiile publice, cu efecte benefice asupra economiei României și asupra funcționării pieței interne a UE.” a subliniat liberala Gabriela Horga.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro