Gabriela Horga, amendamente pentru reducerea birocrației la implementarea PNRR

O serie de bariere birocratice în implementarea Planului  Național de Redresare și Reziliență au fost înlăturate prin votul deputaților, la dezbaterea care a avut loc în contextual Ordonanțelor de Guvern privind PNRR.

O serie de amendamente au fost propuse de târgovișteanca Gabriel Horga, deputatul liberal. Acesta a explicat pe pagina sa de facebook  că România dispune de o alocare de 29,2 de miliarde de euro, iar accesarea cât mai rapidă a acestor fonduri și implementarea planului sunt vitale pentru dezvoltarea țării.

Fondurile trebuie angajate prin proiecte până cel târziu la 31 decembrie 2023, iar acestea au termen de finalizare 31 decembrie 2026, în caz contrar sumele trebuie returnate.

Am căutat, în cadrul dezbaterilor din comisia de buget, cele mai bune soluții pentru accesarea cât mai rapidă a fondurilor, eliminând barierele birocratice.

Comisia de buget a aprobat amendamentele pe care eu, împreună cu alți colegi din #PNL, le-am depus la cele două ordonanțe de urgență. Ministerul investițiilor și proiectelor europene a susținut aceste amendamente.

Am propus eliminarea necesității avizului ministerului investițiilor și proiectelor europene (MIPE) pentru proiectele din cadrul PNRR. Obligația obținerii avizul conform eliberat de ministerul investițiilor și proiectelor europene presupunea prea multă birocrație și risc de politizare. Vorbim de ani de zile despre descentralizare și debirocratizare și este cazul să nu mai încărcam autoritățile care implementează proiecte și reforme cu avize suplimentare, cu termene de eliberare ale acestor avize, timp în care proiectele stau pe loc. Am inclus în implementarea proiectelor, așa cum spune și Regulamentul European al Mecanismului de Redresare și Reziliență, și autoritățile locale și județene care vor gestiona proiectele sau cele care sunt responsabile de implementarea componentelor aferente reformelor, precum și partenerii sociali. Am mai propus, printre altele, și o modificare referitoare la definirea proiectelor mature, astfel încât să poată fi incluse inclusiv cele care se află deja în implementare sau în diverse stadii ale procedurilor de achiziție, dacă sunt considerate eligibile. Tocmai aceasta este definiția proiectului matur conform Regulamentului.

Toate amendamentele făcute au primit votul plenului în cadrul dezbaterilor.” a precizat Gabriela Horga.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro