Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Gabriel Plăiașu, dedicație specială alegătorului pierdut

– Domnule aţi fost la votare?
– Da.
– Pentru cine aţi votat?
– Pentru ţară.
– Bine, dar cu ce aţi votat?
– Cu o ştampilă….

Gabriel Plăiașu a plecat dintre liberalii dâmbovițeni printr-o scrisoare pe facebook, cu ușoară tentă lacrimogenă, adresată cumva într-un efort teatral unui cunoscut antrenor dâmbovițean, ca exponent al alegătorilor săi. În fapt, nu este vorba despre alegătorii săi “pe persoană”, Plăiașu candidând pe o listă pe care a ocupat primul loc grație sprijinului necondiționat dat de președintele PNL la acea vreme, Ludovic Orban, printre altele și naș al singurului copil al liberalului dâmbovițean. Adică indiferent cine era în poziția lui Plăiașu ar fi ajuns deputat.

Citind, însă, mesajele liberalilor din ultimul an, inclusiv al demisionarului, am tot avut impresia că citesc oracolele colegilor din școala comunistă.  “Când marea va arde/ Și porcul va zbura/ Atunci dragă Gabriel/ Eu te voi uita”…. “Adio e un cuvânt/ Ce sună a durere/ Eu nu își spun adio/ Ci La revedere”.

Practic PNL Dâmbovița nu este și nu a fost niciodată o organizație magnet care să atragă membri și alegători, indiferent de motivele pentru care aceștia s-ar fi alăturat grupului. Asta și pentru că “liberalii” nu s-au străduit niciodată să fie o alternativă reală la PSD. O mână de oameni, printre care și Gabriel Plăiașu, s-a mulțumit mereu ca PNL Dâmbovița să fie “elitist” de fațadă, fără bază reală, o organizație răsfirată, care a așteptat mereu că PNL să ajungă într-o formă sau alta la putere, iar aceleași posturi să fie împărțite mereu între aceeași oameni. A fost doar o politică de așteptare, cu un joc lejer de glezne între timp, care să mimeze opoziția dar care să nu deranjeze Partidul Social Democrat. Și nici poziția unora pe anumite posturi. Cine spune altceva minte sau se minte! Pentru această politică a …. (care participă, dar nu se bagă), nu prea are cine și de ce să plângă plecarea lui Gabriel Plăiașu din partid. Sau ce o fi mai fi PNL Dâmbovița astăzi. “Viața e o țigară/ Care arde pic cu pic/ Și arzând așa întruna/ Se transformă în nimic” zicea generația oracolelor de care vă vorbeam mai sus.

Deși sigur că nu asta a dorit autorul, lunga scrisoare de adio a lui Plăiașu rămâne o altă scrisoare pe care foarte mulți din cei care au văzut-o au lecturat-o pe sărite. Nu a existat nici o  undă de șoc la plecarea lui Plăiașu din PNL. Partidul care l-a făcut deputat nu a trimis nici măcar cele câteva rânduri standard în aceste cazuri, în care fie să-i mulțumească sarcastic pentru activitate, fie să spună tot sarcastic, că nu e nici o pierdere.

Reîntoarcerea lui Plăiașu, din vorbe, la electorat, mi-a adus aminte, însă, de un episod de la alegerile pentru PNL Dâmbovița, din această vară, alegeri la care cele mai aplaudat om a fost singurul lider de partid de dreapta din Dâmbovița care s-a luptat realmente cu PSD și a dovedit ca se poate câștiga. De ce a fost aplaudat frenetic un om care nu mai e implicat politic, dar pe care mulți l-ar fi urmat pe loc dacă le făcea semn? Asta e o întrebare la care să reflecteze liberalii sau foștii liberali înainte de așternerea de texte  gen “Aș mai scrie n-am hârtie/ Și e închis la librărie.” Niciodată nu e prea târziu!

Cât despre întrebarea idolului domnului Plăiașu: ,,Gabriele, cu votul meu ce faci?” , printre altele domnul deputat se numără printre semnatarii legii privind instituirea zilei de 26 mai ca ”Ziua Naţională a Alegătorului”. Cum ar veni, le-a dat o dedicație specială alegătorilor, idoli sau nu!

 

sursa foto: faceebok Marius Caravețeanu

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media