Emanuel Spătaru, primar comuna Răzvad: ,,Școlile sunt folosite doar pe post de secții de votare, din păcate’’

În timp ce elevii stau acasă și experimentează școala online, care în multe cazuri s-a dovedit a fi o variantă de învățare greoaie și destul de obositoare atât pentru copii, cât și pentru părinți, mai ales pentru cei din mediul rural,  pe 6 decembrie cetățenii cu drept de vot sunt invitați la școală, pentru că de  de regulă secțiile de votare se găsesc  în unitățile de învățământ.  Primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru este nemulțumit de măsurile luate de guvernanți mai ales în ceea ce-i privește pe copii, pentru că spune acesta ,,rata de infectare în rândul elevilor, de la școală, este foarte mică’’.

,,Suntem în lucru, deși ne apropiem de luna decembrie, nu ne-am oprit sub nicio formă din niciun proiect. Continuăm să lucrăm la Grădinița cu program prelungit de la Răzvad, avem acolo un șantier care se desfășoară în forță și reușim să ne ținem de cuvânt, astfel încât, anul viitor, în septembrie, vom reuși s-o dăm în funcțiune, s-o dăm copiilor la cheie  să se bucure de ea. Deci vrem să finalizăm Grădinița, am reușit să finalizăm Școala de la Valea Voievozilor, am reușit să facem foarte multe investiții, nu doar eu,  noi, toți primarii PSD, pentru că eu îi cunosc foarte bine pe colegii mei, am reușit să facem foarte multe investiții  în zona educației.

Însă la ce folos dacă toate școlile și grădinițele sunt închise. Cred că trebuie s-o spunem cu tărie și s-o repetăm până când cineva va conștientiza că avem nevoie să trimitem copiii la școală. Ne uităm pe toate statisticile posibile și vedem că rata de infectare din rândul elevilor, de la școală, este foarte mică. Nu înțeleg care este motivul pentru care închidem toate școlile, blocăm toți copiii acasă, blocăm toți părinții pentru că numai cine nu este părinte nu înțelege. Sigur că sunt și oameni care nu sunt părinți și nu au cum să înțeleagă treaba asta, dar le cerem, pentru a nu știu câta oară, să înțeleagă că acești copii trebuie să meargă la școală, pentru că nu au cum să învețe într-un sistem online pentru o perioadă atât de lungă.

Sigur că noi, la Răzvad, ne-am pregătit și pentru această situație, e o situație de avarie, însă vedem foarte clar că nu este o situație de succes. Învățământul online trebuie finalizat, trebuie închis și copiii să revină la școli, nu doar noi, cetățenii, în ziua votului…  să mergem la școli. Școlile sunt folosite doar pe post de secții de votare, din păcate! Deci școlile trebuie să redevină ceea ce trebuie să fie, respectiv  unități de învățământ pentru toți copiii din județ și din țară’’, a semnalat primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru în cadrul unei conferințe de presă de la PSD Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro