Divergențe de opinie între senatorul USR PLUS, Dragoș Popescu, și președintele CJD, Corneliu Ștefan, pe subiectul drumului din munte

Distrus de viituri, drumul din munte riscă să fie închis în sezonul rece, lucru care îngrijorează administrația județeană. La acest moment, președintele CJD, Corneliu Ștefan, spune că instituția nu poate aloca sumele de bani necesare refacerii complete a porțiunilor distruse, evaluate la 20 de milioane de lei. În același timp, deși Prefectul județului, Aurelian Popa, a cerut sprijin de la premierul Cîțu, la rectificarea bugetară nu a venit nimic pe acest segment. Nemulțumit, Ștefan a criticat astăzi lipsa de sprijin, adresându-se într-o declarație publică parlamentarilor PLN și USR PLUS din Dâmbovița:

Pentru calamități, până astăzi am primit ZERO lei și astăzi se lucrează și la cele două porțiuni de la drumul din munte, pe DJ 714, se lucrează la Vișinești, în cele trei puncte care au fost afectate de calamități, se lucrează pe drumul județean de la Mănăstirea Dealu, se lucrează pe drumul județean din comuna Bezdead. Toate aceste lucrări sunt realizate pe banii Consiliului Județean Dâmbovița, iar din partea Guvernului României, până astăzi, pe calamități, am primit nici mai mult nici mai puțin decât ZERO lei. Pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru cele 89 de unități administrativ teritoriale, județul Dâmbovița a primit 2,9 milioane lei. După un simplu calcul, fiecare dâmbovițean a primit 5,9 lei. Deci, prin această rectificare a Guvernului Cîțu, fiecare dâmbovițean a primit 5,9 lei, ceea ce înseamnă că nu poate cumpăra nici măcar un litru de carburant. Acum două săptămâni am lansat câteva întrebări parlamentarilor PNL și USR și nici până astăzi nu am primit răspuns… Adresez aceleași întrebări încă o dată parlamentarilor PNL și USR PLUS, adresez aceste întrebări domnului prim-ministru Cîțu, un prim-ministru care nu are nicio treabă cu Guvernul României, nu are nicio treabă cu județele României, domnul prim-ministru care nu are nicio treabă cu administrația publică locală și centrală, dânsul aflându-se într-o campanie electorală, și o spun cu toată responsabilitatea că nici pe mine și nici pe dâmbovițeni nu ne interesează pe ce se omoară dumnealor în interiorul PNL. Le transmit aceleași întrebări:

Ce facem peste o lună, stimați parlamentari PNL și USR PLUS, închidem drumul din munte? Închidem stațiunea turistică de interes național? Nici până astăzi nu am primit răspuns din partea Ministerului Mediului referitor la drumul de pe partea dreaptă contur lac Bolboci pentru a-l prelua la Consiliul Județean Dâmbovița pentru perioada de iarnă. Ce facem, stimați reprezentanți ai PNL și USR PLUS, oprim lucrările pe drumurile județene? Ce facem, domnule prim-ministru Cîțu, închidem investițiile de la Spital? Astăzi suntem în plin proces de achiziție cu trei investiții foarte importante pentru dâmbovițeni: extinderea UPU, un sediu nou de Ambulatoriu și, nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie și dotarea acestei secții cu un angiograf. Numai această ultimă investiție depășește peste 15 milioane lei, bani în totalitate de la Consiliul Județean Dâmbovița, un proiect pe care ni l-am asumat în fașa dâmbovițenilor și, cu toate riscurile, îl vom duce la bun sfârșit.

Încă mai aștept răspuns de la reprezentanții Guvernului în teritoriu, de la parlamentarii PNL și USR PLUS, de la domnul Cîțu, până pe 25 septembrie. După această dată poate intră într-o logică normală, să-și ia haina de prim-ministru pe dumnealui și să se uite și către județele din România, să se uite către problemele din administrațiile publice locale și centrale” a spus Corneliu Ștefan.

Un răspuns a venit din partea senatorului USR PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu. Acesta spune că susține refacerea drumului, dar consideră evaluarea este prea mare. În același timp, senatorul acuză la rândul său că actualul guvern se menține cu sprijin din partea social democraților.

Astăzi, 17 septembrie, în cadrul conferinței de presă a PSD Dâmbovița, domnul președinte Corneliu Ștefan a adresat public mai multe întrebări parlamentarilor de Dâmbovița. Arătându-se foarte îngrijorat și în același timp supărat că nu a primit din partea Guvernului Cîțu sumele uriașe pe care le-a solicitat, președintele PSD Dâmbovița critică constant Guvernul, pe prim-ministrul actual și pe parlamentarii PNL și USRPLUS de Dâmbovița.
Pe această cale, în calitate de senator USRPLUS de Dâmbovița, îi răspund punctual.
Susțin refacerea drumului din munte afectat de calamități pe o distanță de aproximativ 250 de metri la o valoare reală, nu la preț de autostradă.
Drumul forestier, actualmente închis circulației publice, trebuie să rămână drum forestier administrat de Direcția Silvică.
Fac precizarea că USRPLUS vrea, așa cum susținem ferm și hotărât, plecarea domnului Cîțu de la conducerea Guvernului, dar parlamentarii PSD au demonstrat că nu vor asta. Dimpotrivă, aceștia îl sprijină din Parlament, în Birourile Permanente Reunite ale celor două camere, pe actualul prim-ministru.
Dacă ar exista cu adevărat voință politică și dorința ca acest Guvern condus de Florin Vasile Cîțu să cadă, ar asigura cvorumul necesar adoptării moțiunii de cenzură sau PSD ar iniția propria moțiune. Altfel, discursurile sunt pur demagogice și populiste.” este răspunsul senatorului USR PLUS de Dâmbovița, Dragoș Popescu.
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro