Deputatul Daniel Blaga anunță decizia USR PLUS: Cîțu nu mai are susținerea acestora

Alianța USR PLUS nu îl mai susține pe Florin Cîțu pentru funcția de premier. Deputatul Daniel Blaga a scris pe pagina sa de facebook că demiterea lui Vlad Voiculescu fără discuții în coaliție ridică semne de întrebare asupra capacității lui Cîțu de a conduce un guvern funcțional.

Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Reprezentanţii USR PLUS, reuniţi în şedinţă de urgenţă, au hotărât: demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură şi unilaterală a premierului Florin Cîţu, care ridică semne de întrebare vizavi de capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional.

Această Coaliţie de guvernare a pornit de la ideea de a lucra în echipă şi de a lua deciziile în comun. Din păcate, primul ministru a decis, de unul singur, fără consultarea membrilor Coaliţiei, să îl demită pe Vlad Voiculescu.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru al României.

Ministrul Vlad Voiculescu a început un proces amplu de reforme, iar pentru realizarea acestora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Ce şi-a dorit Vlad Voiculescu, susţinut de USR PLUS: transparența actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesioniști la casele de asigurări de sănătate și demararea procedurilor necesare construirii de spitale noi.

De asemenea, anunțul privind preluarea interimatului de la Sănătate este făcut tot fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară.

Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.

Vă reamintesc, ministrul Vlad Voiculescu a fost prezent de multe ori în judeţul Dâmboviţa, a stat de vorbă cu personalul medical şi a aflat problemele cu care se confruntă. Le-a mulţumit medicilor, asistentelor, infirmierelor, tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru efortul depus pentru binele pacienţilor şi a promis sprijin pentru noi dotări importante.

Din păcate, premierul Florin Cîţu l-a înlăturat pe Vlad Voiculescu de pe câmpul de luptă, în vremuri extrem de grele.

Omul Vlad Voiculescu a fost şi va rămâne alături de noi toţi, pentru o Românie mai bună.”  a transmis deputatul USR PLUS, Daniel Blaga.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro