Daniel Blaga: Vlad Voiculescu, susținut în continuare de USR PLUS. Decizia Birourilor Naționale

Test greu pentru actuala coaliție, în condițiile în care PSD a anunțat moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului sănătății Vlad Voiculescu, după cazul Foișor. Totuși, USR PLUS, în ciuda problemelor din alianță (unii liberali dorind demiterea lui Voiculescu) au decis în Birourile Naționale susținerea ministrului. Alianța are și anumite solicitări către Guvern.

Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS își reafirmă susținerea totală pentru ministrul Sănătății,Vlad Voiculescu, și lupta sa pentru transparentizarea și reformarea sistemului public de sănătate.

Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS susțin fără rezerve orice investigație menită să lămurească felul în care informațiile ajung la români. Cerem Corpului de Control al prim-ministrului să publice imediat raportul care a stat la baza plângerii penale anunțate pe 10 aprilie.

În acest context, susținem Ministerul Sănătății în demersul de verificare a eventualelor nereguli în procesul de vaccinare, orice posibile încălcări ale cadrului legal privind vaccinarea, urmând să fie sesizate organelor competente și aduse la cunoștința publicului.

Birourile Naționale USR PLUS susțin demararea unei anchete de către Corpul de Control al Ministrului Sănătății privind existența centrelor “închise” de vaccinare, procedurile, accesul la ele și modul în care au respectat cadrul legal.

De asemenea, pentru o corectă informare a publicului, Alianța USR PLUS solicită premierului Florin Cîțu să desecretizeze minuta ședinței de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înființarea centrelor speciale de vaccinare, devenite la momentul publicării datelor mai numeroase chiar decât toate centrele aflate la dispoziția populației.

Buna guvernare nu este posibilă departe de ochii publicului, în afara dezbaterii publice și în lipsa unei asumări clare a responsabilităților ce revin fiecărei instituții și persoane.

Reprezentanții Alianței USR PLUS în structurile statului au un mandat ferm și consecvent să depună eforturi pentru continuarea reformelor anunțate în debutul acestei guvernări. Primul pas este câștigarea alături de Ministerul Sănătății și întregul Guvern a luptei cu pandemia.

Transparența este esențială pentru succesul acestei lupte și nu este negociabilă.” a declarat deputatul USR PLUS de Dâmbovița, Daniel Blaga.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro