Daniel Blaga, dezamăgit! “Evenimente pe care speram să nu le trăiesc niciodată în Parlament”

Plenul reunit al Parlamentului, convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, la ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu, a început cu un scandal uriaș, având ca miză cine conduce ședința, în lipsa lui Ludovic Orban, care și-a delegat atribuțiile și a absentat. Deputatul PNL Florin Roman s-a ținut cu mâinile de microfon (FOTO), în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit. Toată scena s-a desfășurat în timp ce George Simion, liderul AUR, transmitea totul live pe Facebook.
Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului de astăzi a fost martora unor evenimente pe care speram să nu le trăiesc niciodată în Parlament. Alături de ea, martoră a fost întreaga țară. E unul din acele momente în care nu ai cum să nu înțelegi și să empatizezi cu furia și mai ales cu neîncrederea oamenilor buni în scena politică. Nu credeam că e posibil ca un parlamentar să preia abuziv conducerea unei ședințe. 12 minute. Atât timp a nesocotit Florin Roman Constituția României, dovedind de asemenea un misoginism intolerabil prin comportamentul său față de Anca Dragu, președintele Senatului și persoana îndreptățită să conducă ședința reunită, conform rt. 30 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților şi Senatului:
„Lucrările şedinţelor comune sunt conduse, alternativ, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi de preşedintele Senatului, asistaţi de 2 secretari, câte unul de la fiecare Cameră.”
Reprobabile și gesturile unor parlamentari AUR, care aproape că au încercat să-și facă dreptate cu pumnul. Le amintesc că, indiferent de situație, forța fizică nu reprezintă o soluție. Suntem aici atât pentru a sluji intereselor cetățenilor români cât și pentru a fi exemple de conduită și de decență iar astfel de episoade nu au decât „darul” de a ne îndepărta de oameni.
…Și ca o altă veste deloc îmbucurătoare, tandemul USL 2 a reușit să „împingă” votul moțiunii de cenzură către luna octombrie, dovedind o dată în plus că oamenii de rând sunt ultimul interes al lor, adâncind o criză politică pe care România nu și-o permitea acum.” a comentat, după incidente, deputatul USR PLUS de Dâmbovița, Daniel Blaga.
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro