Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Daniel Blaga, despre momentul critic prin care trecem: „Nu mai poate fi „despre mine” acum. Ne privește pe absolut toți”

Numărul persoanelor care au pierdut ieri lupta cu virusul în România a fost mai mare decât cel al tuturor statelor membre U.E. în aceeași zi. Nu mai putem astfel vorbi despre o situație grea sau imprevizibilă ci despre un moment critic. O dramă pe care țara noastră o trăiește acum și din care nu văd cum putem ieși altfel decât împreună.
Dincolo de critici, dincolo de vinovați, dincolo de intoxicări mediatice sau de personaje care și-au propus să se hrănească cu această criză sanitară profundă ar trebui acum să stea altruismul. Am vorbit de mai bine de jumătate de an despre beneficiile vaccinului. Înțeleg acum foarte bine că e greu să mai convingi pe cineva rațional, când totul a devenit emoțional. Indiferent de care parte a baricadei v-ați afla însă, indiferent de încrederea pe care o aveți (sau nu) față de fiecare voce din spectrul politic, îmi permit să vă rog să respectați aceste câteva norme de siguranță și distanțare. Sunt extrem, extrem de simple, nu provoacă niciun disconfort major și salvează vieți. Viețile celor din jur.
Mă aștept ca începând de astăzi să reintre în vigoare mai multe restricții, cu atât mai mult cu cât situația din România se înrăutățește pe zi ce trece iar luminița de la capătul tunelului pare tot mai departe. Cred că ar fi absurd să încercăm să le politizăm, acum când ele par cu adevărat ultima variantă fizic posibilă. Dacă aș putea astfel să vă îndemn și să vă rog ceva ar fi să fiți responsabili. Pentru voi. Pentru cei dragi vouă. Pentru cei din jur.
Nu mai poate fi „despre mine” acum. Ne privește pe absolut toți iar istoria ne va judeca din plin pe fiecare în parte în urma a modului în care vom reacționa de acum înainte. Dacă aveți încredere în știință, vaccinați-vă și feriți-i pe cei din jur, purtând masca de protecție și păstrând distanța. Dacă nu, cel puțin alegeți să purtați regulamentar masca și să păstrați distanța. Nu cred că acest minim efort menit să ne salveze e chiar atât de greu. Refuz să cred asta. Aveți grijă. De voi. De familie. De ceilalți.
Deputat  Daniel Blaga, președintele USR PLUS Dâmbovița
Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media