Daniel Blaga (USR PLUS): “Ne-am asumat eliminarea pensiilor speciale. Este posibil”

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat miercuri inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor cu 357 de voturi pentru. Parlamentarii UDMR s-au abținut.

Comisia de statut a lucrat în paralel cu plenul pentru a avea un raport privind proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților. În comisie erau 3 proiecte similare, fiecare partid a depus câte unul. A fost votat proiectul care a fost primul depus, calendaristic, în această sesiune. În proiectul votat a fost introdus un amendament USR PLUS prin care, de la data intrării în vigoare a legii, încetează plata tuturor pensiilor speciale ale parlamentarilor.

USR PLUS a introdus subiectul pe agenda publică încă din 2017 și iată că s-a reușit eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Deputat USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga:
“Acum 4 ani de zile, mulți au zâmbit neîncrezători atunci când lupta colegilor mei împotriva privilegiilor și a inechității începea să prindă contur. Astăzi, toate miile de ore de muncă, toate nopțile albe, tot efortul, au dat roade. Ne-am asumat eliminarea pensiilor speciale și-am început să arătăm că, în ciuda tuturor piedicilor, acest lucru este posibil. Începând de acum, pensiile speciale ale parlamentarilor sunt eliminate. Cele care sunt în plată de asemenea. Nu, acesta nu este sfârșitul. E doar începutul. Începutul unei Românii în care politica este făcută în folosul cetățenilor, nu în folosul propriu. Începutul unei guvernări pentru care altruismul primează. Continuăm. Aveți încredere. Se poate!”

Senatorul USR PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu: „Patru ani. Cu numeroase hopuri și provocări. Patru ani în care colegii mei au luptat din greu pentru ca eliminarea privilegiilor să reprezinte o realitate, nu doar un vis. Astăzi, un prim pas concret a fost realizat. Pensiile speciale ale parlamentarilor, inclusiv cele actualmente în plată, devin istorie. Și nu, nu ne vom opri aici, nici pe departe. Arătăm în continuare că se poate. Aveți încredere, continuăm!”

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro