Dacă nu a fost să fie Casa de Sănătate, și pentru Cristina Sima s-a găsit ceva. Slăbuț, față de Dragotă – Zamfir

Eșecul răsunător din concursul pentru șefia Casei de Sănătate din județ, nu înseamnă și finalul drumului pentru cei care și-au dorit să conducă instituția cu buget uriaș și au obținut note sub 5. Astfel cei doi candidați liberali (din ce patru înscriși, toți cu note sub 5 la concurs) au fost numiți de partid în alte posturi, care nu necesită concurs.

Pe principiul lui Buzatu de la PSD (hulit din vorbe, dar aplicat în multe cazuri și de PNL): ”vă spun cinstit, poate nu avem cel mai bun candidat, nu-i nici geniu, n-a luat nici un premiu Nobel, dar este reprezentantul nostru” cel mai bine a ieșit  Ana Maria Dragotă – Zamfir pusă subprefect al județului, după aflarea rezultatelor la concursul pentru postul de președinte CJAS. Ana Maria Dragotă – Zamfir  este farmacist și nu are experiență administrativă, fiind pentru scurt timp consilier local la Găești. Provine însă dintr-o familie influentă, cu mai multe afaceri în zonă. Poate și de aceea a tras bățul mai lung.

Cealaltă colegă liberală cu care a concurat la șefia Casei, Cristina Sima, urmează să fie votată în Comisia Națională de Integritate. Este însă doar membru supleant, care l-ar putea înlocui pe actualul membru, numit în luna martie a anului trecut pentru un mandat de 4 ani, doar dacă acesta demisionează, nu mai îndeplinește condițiile pentru a face parte din comisie sau este înlăturat de către Senat. Așa că numirea nu produce efecte, deocamdată, decât la nivel de CV. Membru titular, numit de PNL, este avocatul bucureștean Călin-Bogdan Găurean, fost director al Oficiul Național al Registrului Comerțului, pentru scurt timp secretar de stat la Ministerul Transporturilor la propunerea lui Relu Fenechiu, dar și fost membru în AGA al CFR.

Dincolo de numirea președintelui și vicepreședintelui Agenției, Comisia de care facem vorbire „formulează recomandări referitoare la strategia şi activitatea Agenţiei de evaluare a averilor, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor”.  Mai pe scurt, CNI cam are în subordine Agenția Națională de Integritate.

Senatorii au aprobat propunerile, la audierile din aceste zile, cu un amendament în ceea ce o privește pe liberala dâmbovițeană. Dosarul acesteia a fost acceptat, deși era incomplet, cu obligația ca aceasta să aducă restul documentelor până la votul în plen care ar putea avea loc luni.

Cristina Sima a intrat în politică alături de Georgică Dumitru pe care l-a urmat în toate formațiunile politice în care acesta a activat începând cu 2012, după demisia din PDL. Astfel a fost membră: PC, ALDE, ProRomânia, actualmente PNL, cu funcții în organizațiile de femei, candidând pentru diferite demnități. A fost aleasă în 2019 consilier județean pe lista PNL, dar se pare că își dorește o funcție mai înaltă. Cristina Sima este jurist în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

………………….

WhatsApp 0737 449352

email: [email protected]

facebook: https://www.facebook.com/GazetaDambovitei.ro

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro