Cum pot vota dâmbovițenii confirmați cu Covid-19 sau aflați în izolare/carantină

Potrivit deciziilor Biroului Electoral Central, alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate pot depune cereri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, doar dacă au domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia electorală în care se află secţia de votare.

Cererile pot fi depuse la cea mai apropiată secție de imobilul unde se află persoana care solicită deplasarea echipei cu urna mobilă.  Cererea pentru solicitarea urnei speciale se va completa și semna de alegătorul aflat în una din situațiile precizate (boală, invaliditate, spitalizare) și poate fi depusă de orice altă persoană. Depunerea cererilor pentru urna mobilă se va face până în data de 5 decembrie 2020, între orele 18.00 – 20.00.

Persoanele care se află internate în spital, fie că e vorba de unitate publică sau private, într-un cămin de bătrâni sau în alte așezăminte sociale pot vota prin intermediul urnei speciale dacă au domiciliul sau reședința în județul pe raza căreia se află unitatea respectivă.

Dacă este în carantină, alegătorul trebuie să depună o cerere pentru urna specială însoțită de copia deciziei de carantină emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti.

Dacă cetăţeanul cu drept de vot se află în izolare la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere în acest sens şi copia unuia dintre următoarele documente:

– biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;

– decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti;

– rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile.

Vineri, 4 decembrie, în județul Dâmbovița erau 532 de persoane aflate în carantină, 1315 izolate la domiciliu și 272 de persoane pozitive Covid-19 internate în spital.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro