Cristian Stan, replică la conferința PNL ținută pe Centură. Ce spune primarul municipiului

Distribuie:

Politicienii nu-și rămân datori unii altora cu replici, mai ales ca se apropie localele. Recent, pe Centura Târgoviștei, candidatul PNL a făcut acuzații  cu privire eșecul proiectului, la care a răspuns astăzi primarul în funcție, Cristian Stan, candidat pentru un nou mandat. Acesta a făcut și un scurt bilanț al altor proiecte derulate la nivelul municipiului.

 „Am văzut vineri o conferinţă de presă a PNL Târgovişte, pe centura municipiului Târgovişte, care s-a constituit într-un adevărat delir verbal. Lucruri fără noimă, minciuni peste minciuni aruncate în spaţiul public în speranţa iluzorie, din punctul meu de vedere, că mai pot să schimbe ceva din ceea ce înseamnă în momentul de faţă încrederea de care actuala echipă PSD, care conduce administraţia publică târgovişteană, se bucură. Am văzut multe minciuni, cred că avem şi un candidat la premiul Nobel pentru minciună în momentul de faţă, însă nu voi insista decât pe câteva aspecte care, din punctul meu de vedere, sunt importante. S-a spus în acea conferinţă de presă că în Târgovişte nu sunt proiecte majore. Vreau să spun că, în acest moment, în municipiul Târgovişte, sunt în faza de execuţie, în derulare, cele mai mari proiecte accesate vreodată de administraţia locală pe zona de infrastructură educaţională. Mă refer la proiectul de reabilitare şi modernizare al  Şcolii „Matei Basarab”, la proiectul de reabilitare şi modernizare al Şcolii ,,Mihai  Viteazul”, şcoală care va fi gata luna viitoare. Este un proiect european de aproape 19 milioane de lei realizat de către administraţia locală târgovişteană într-un timp record. Este important, mai ales pe fondul pandemiei, că suprafaţa desfăşurată a extinderilor în unităţile de învăţământ în momentul de faţă în municipiul Târgovişte, care fac obiectul contractelor de execuţie de lucrări, se cifrează undeva la 13.000 mp.

Mai avem în derulare şi alte proiecte importante, respectiv Cinematograful Independenţa – 9 milioane de lei, Parcul Mitropoliei – 7 milioane de lei, Piaţa Revoluţiei – 3 milioane de lei, Piaţa Tricolorului – 9 milioane de lei, care a ajuns şi în faza de recepţie. Per total, aproximativ 350 milioane de lei, discutăm de proiecte în derulare în municipiul Târgovişte în momentul de faţă, proiecte majore, fără să vorbim de alimentări cu apă, canalizare, fără să vorbim de programul de reabilitare a parcărilor din cartierele municipiului Târgovişte, cu precizarea că nu am inclus aici proiectul de reabilitare, modernizare, extindere a Şcolii Tudor Vladimirescu care este în faza de obţinere a finanţării (…) Atunci când un candidat spune că nu sunt proiecte majore în derulare în municipiul Târgovişte atunci fie minte cu neruşinare, fie are o percepţie total denaturată despre realitate.

De exemplu, Centura municipiului Târgovişte, prima gogomănie din conferinţa de presă este că ,,valoarea finanţării este de 70 de milioane de euro”. Sunt 70 de milioane de lei! E o mică diferenţă! Apoi, avem în momentul de faţă asfaltaţi peste 12 km din Centura municipiului Târgovişte, toate grinzile puse pe pasajele rutiere de la Teiş şi de la Petru Cercel, turnată în proporţie importantă placa de suprabetonare la Pasajul de la Petru Cercel, cu precizarea că acesta va fi finalizat anul acesta, aşa cum va fi finalizată anul acesta şi întreaga tramă stradală pe Centura muncipiului Târgovişte, un proiect care în momentul de faţă, pentru prima dată, după foarte mult timp, merge foarte bine. Şi acolo s-a găsit PNL să facă o conferinţă de presă având în spate asfaltul proaspăt turnat, spre exemplu de pe Calea Ialomiţei!

S-au mai spus nişte minciuni mari în acea conferinţă de presă, mergând pe serviciul anual al datoriei publice spunând că actuala administraţie îngroapă oraşul în datorii. Ştiţi care este serviciul datoriei publice în municipiul Târgovişte? 2,66%! Ştiţi care este datoria internă a administraţiei publice, datoria guvernamentală? 39,9% din PIB! Ştiţi care este serviciul datoriei publice în Oradea, în acest moment, pentru că am văzut că s-au dus pe la Oradea? 23,18%. Deci de aproape zece ori mai mare decât în municipul Târgovişte. Şi ca să discutăm de oraşele cu administraţie liberală, la Ploieşti datoria este de 15, 52%, deci de cinci ori mai mare. Apoi, la Timişoara, Sibiu, Cluj, Arad, Alba Iulia, serviciul datoriei publice este de cel puţin trei ori mai mare decât cel al municipiului Târgovişte. Despre ce vorbim? Cât de ipocrit să fii să poţi să faci asemenea afirmaţii! Ca să nu mai spun că actualul Guvern împrumută România cu 3000 de euro pe secundă. Acestea sunt datele concrete...”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristan Stan, secretarul executiv al PSD Dâmboviţa.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro