Cotinescu: “PNL și-a asumat guvernarea și a condus bine România”

  • 9 Mai – zi cu semnificații profunde pentru poporul român, istorie și modernitate

Întâmpinăm o zi cu multiple semnificații pentru poporul român, o sărbătoare indisolubil legată de istoria PNL, partidul care a avut în cei aproape 150 de ani de existentă un rol determinant în obținerea independenței de stat, crearea României Mari și dezvoltarea României Moderne.

Cronologic, avem 9 mai 1877, acea zi memorabilă în care Mihail Kogălniceanu, Ministrul de Externe în Guvernul Liberal, cu girul Principelui Carol I si al Prim-Ministrului Ion Brătianu, a citit Proclamația de Independență față de Imperiul Otoman. A fost borna care a prefațat câștigarea libertății poporului român, prin jertfa eroilor de la Plevna și Smârdan, și trecerea Romaniei de la Principat la statutul de Regat.

Au urmat evenimente majore în plan economic si social, toate în perioada guvernărilor liberale: Reforma Agrară, crearea și modernizarea instituțiilor statului, culminând cu marile proiecte naționale – România Mare și România Modernă. Aceiași oameni politici și de stat vizionari au dat țării Constituția de la 1923, fundamentul pe care a fost ridicată România Modernă.

După perioada întunecată a comunismului, Partidul Național Liberal și-a reluat locul cuvenit în asigurarea actului de guvernare și administrație, cu efecte incontestabile în viața economică și socială. Și în plan extern rezultatele au venit firesc:
Semnarea Acordului de Aderare la Uniunea Europeană s-a facut în anul 2005, în timpul guvernării Partidului Național Liberal.
Pe 1 ianuarie 2007, având același guvern liberal, România a primit statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, moment de răscruce, urmat o dezvoltare accelerată pe toate planurile.

Astăzi, când sărbătorim 9 Mai 2021, sub o guvernare liberală, nu poate nimeni ignora rezultatele pozitive si modul corect în care a fost gestionată cea mai mare criză sanitară din istoria modernă.

Cu riscul erodării politice și ca imagine, PNL și-a asumat guvernarea, a condus bine România și în acest moment avem sub control criza sanitară, trendul economic este stabil, în creștere, cu premise clare de dezvoltare pentru următorii ani.

 

 

 

Biroul de presă al P.N.L Târgoviște
Președinte Aurelian Cotinescu

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro