Corneliu Ştefan (PSD): “Guvernul Orban trebuie să plătească pensiile cu 40% în plus”

Distribuie:

Președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan a precizat, astăzi, într-o conferință de presă că actualul guvern este obligată să plătească majorările votate ieri în parlamentul României. La propunerea PSD a fost aprobată o majorare a pensiilor cu 40 %, dublarea alocațiilor,  dar și bani în plus pentru profesori și pentru unitățile administrativ teritoriale.

,,Vin în faţa dumneavoastră cu probleme pe care noi, cei din Partidul Social Democrat, le-am rezolvat şi la nivel naţional şi bineînţeles cu sesizări din timpul campaniei electorale din judeţul Dâmboviţa. În primul rând, în ziua de miercuri, Partidul Social Democrat, în plenul reunit al celor două camere, Senatul României şi Camera Deputaţilor, am făcut dreptate pentru 5 milioane de români, 5 milioane de pensionari, cărora nu li s-a mărit pensia cu 14%, vorbim despre 5 milioane de pensionari care au fost furaţi de Guvernul PNL, cu 26%. Este o lege pe care Partidul Social Democrat a iniţiat-o, a dezbătut-o şi a votat-o în Parlamentul României, prin care, la 1 septembrie 2020, punctul de pensie trebuia să se mărească cu 40%. Guvernul PNL a furat în fiecare lună, fiecare pensionar, iar de la 1 septembrie 2020, fiecare pensionar din România a fost furat cu 26% de către Guvernul PNL. Ieri s-a făcut dreptate pentru 5 milioane de români, iar Guvernul Orban trebuie să plătească pensiile cu 40% în plus aşa cum am stabilit noi cei din Partidul Social Democrat. Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, şi de la nivel local, dar şi de la nivel central, spuneau pensionarilor că nu există fonduri pentru majorarea punctului de pensie, în timp ce Guvernul Orban muta banii în acest an, din acest capitol către puşculiţa de partid, către achiziţii dubioase şi nu în ultimul rând pentru alte cheltuieli pe care ei le-au făcut la nivelul Guvernului României. Partidul Social Democrat susţine cu tărie respectarea legii şi majorarea punctului de pensie cu 40%, dublarea alocaţiilor aşa cum noi cei din Partidul Social Democrat am votat şi am iniţiat în Parlamentul României, şi nu mărirea alocaţiei cu 22,5 lei, ci dublarea alocaţiei. De asemenea, am votat pentru majorarea salariilor profesorilor din România şi nu în ultimul rând, sprijinirea administraţiilor locale ale căror bugete au fost afectate de  cheltuielile pentru COVID-19, prin acordarea de resurse financiare suplimentare”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Ieri, imediat după vot, premierul Orban a declarat ca va ataca deciziile la Curtea Constituțională. Guvernul spune că bugetul de stat nu dispune de banii necesari majorărilor.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro