Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Comisia Europeană a transferat României 1,8 miliarde de euro. Horga: „Toți românii vor beneficia de acești bani”

Comisia Europeană a transferat României suma de 1,8 miliarde de euro, reprezentând prima tranșă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Suma reprezintă echivalentul a 13% din componenta de fonduri europene nerambursabile alocată României prin PNRR.

Prin intermediul PNRR, România va primi, în total, 29,2 miliarde de euro, pentru a-și redresa economia, afectată de consecințele pandemiei de coronavirus. Planul României cuprinde 107 investiții în mai multe domenii și 64 de reforme.

 „Un plan pentru dezvoltarea României, PNRR cuprinde proiecte de investiții și reforme în infrastructură, educație, sănătate, mediu și digitalizare.

 Toți românii vor beneficia de acești bani. PNRR urmărește distribuirea geografică echitabilă a fondurilor, acoperă nevoile de dezvoltare a tuturor regiunilor României.

România a obținut cele mai mari finanțări în domeniile în care avea cea mai acută nevoie de investiții: Transport, Sănătate și Educație.

 Planul României prevede investiții de 3,9 miliarde de euro în modernizarea infrastructurii feroviare, inclusiv a căilor ferate și a materialului rulant electrificate sau cu emisii zero. În PNRR avem și 3,6 miliarde euro pentru „România educată”.  Planul va contribui totodată la consolidarea rezilienței sistemului de sănătate prin investiții de două miliarde de euro în infrastructuri spitalicești moderne.
PNRR ne va ajuta să sprijinim mediul de afaceri, afectat de criza economică generată de pandemie.

 De asemenea, vrem să investim în cercetare și invocare, domenii neglijate în ultimii ani. Pentru aceste domenii, România va primi 2,36 miliarde de euro prin PNRR.”  a declarat pe marginea subiectului, deputatul liberal Gabriela Horga.

După prina tranșă de finanțare, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj clar:  acum, cuvântul cheie este implementare. ”Salut reformele și investițiile care facilitează dubla tranziție verde și digitală. Fondurile europene vor contribui la modernizarea sistemului de sănătate și la consolidarea administrației publice din România. Vom fi alături de România pentru a ne asigura că cetățenii săi beneficiază pe deplin de acest plan”, a mai spus Ursula von der Leyen.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media