,,Colectarea separată a deșeurilor”, prioritatea zero a liderului ALDE Dâmbovița dacă va ajunge în fruntea CJD

Distribuie:

Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre vrea ca județul să treacă urgent la colectarea separată a deşeurilor! Aceasta este prioritatea ,,zero’’ a mandatului său dacă dâmbovițeni vor decide că merită să ocupe funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Liderul ALDE Dâmbovița are și o motivație serioasă atunci când vorbește despre necesitatea implementării acestui proiect. Este vorba de infringementul impus de UE, care ne va bate la ușă cât de curând dacă nu selectăm separat deşeurile menajere, lucru care ne-ar costa 152 de euro/persoană, după cum susţine liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre.

„Unul dintre piloni principali din campania noastră va fi colectarea separată a deșeurilor. De ce acest subiect? Pentru că am fost mult timp plecat prin teritoriu și m-au întrebat oamenii. Trebuie să le spunem că responsabilitatea este în egală măsură pe umerii celor aleși, dar și al alegătorilor, și autoritățile locale și cetățeanul de rând va trebui să participe la acest proces de selectare al deșeurilor, de transformare a gunoaielor în facilități și în venituri. Pentru cei care nu știu, în urmă cu 10 ani, cei care ne-au condus și-au asumat o perioadă prin care gunoaiele să fie colectate separat, sticlă, plastic, carton, și așa mai departe. Suntem la finele acestei perioade și infrigement înseamnă o veste proastă pentru toți românii, înseamnă 152 de euro/ cap de locuitor, Adică noi românii va trebui să plătim nepăsarea, indolența, iresponsabilitatea unora. Așadar, noi cu toții va trebui să facem un efort să grăbim acest proiect. Nu este doar un proiect de suflet pentru mine, ci unul de responsabilitate majoră pentru toți românii.

Mă interesează în mod special Dâmbovița. În calitate de președinte al Consiliului Județean va fi primul proiect pe care mi-l voi asuma pentru că este primul sub presiune, pentru că este cel mai ușor de realizat atâta timp cât comunici foarte bine cu cetățenii. Sunt sigur că dâmbovițenii vor adera foarte repede la acest proiect mai ales că nu vor avea nimic de pierdut. Va veni sub forma unei semiconstrângeri, în sensul că atâta timp cât colectezi separat și se va ridica separat vei avea gratuitate în ridicarea gunoiului. În cazul în care nu o vei face… prețul se va mări. Tot pe pilonul de mediu nu voi uita nici energia verde și mi-am asumat ca toate instituțiile publice din județ să aibă instalate panouri fotovoltaice si șă-și producă singure curentul, iar asta se va transpune în bugetul Consiliului Local care va fi degrevat de cheltuieli pe acest segment”, a declarat preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre în cadrul unei conferinţe de presă.

Material realizat la comanda ALDE Dâmbovița. Cod unic mandatar financiar: 21200063

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro