Claudia Gilia: Și acest an școlar începe în haos. “România educată” este un proiect mort

“Este regretabil că și acest an școlar începe în haos și cu atât de multe întrebări fără răspunsuri.” a spus astăzi în cadrul unei conferințe de presă, conf. univ. Claudia Gilia, președinte al OFSD Dâmbovița. Fostul deputat consideră proiectul “România educată” unul de imagine, fără nici un rezultat în sistemul de învățământ românesc

Ultimul an în care elevii au învățat mai mult de acasă a demonstrat că a fost un an pierdut. Guvernul ar fi avut timp să identifice soluții tehnice pentru reducerea aglomerațiilor din școli, să îmbunătățească circuitele și să cumpere sisteme de filtrare și dezinfectare în sălile de clase, să asigure instrumente de învățare tuturor elevilor. Mai știe cineva ceva despre achiziția tabletelor? Campania de vaccinare a eșuat, iar acum vor să forțeze profesorii și elevii să se vaccineze. Dacă vor testa elevii în condițiile în care va fi depistat vreun caz de COVID în clasă – cine va suporta costurile și de ce nu vor fi testați toți elevii? Nici la aceste întrebări nu au răspunsuri.

Este tot mai clar că „România Educată” este un proiect „mort din fașă” și că a fost făcut în ultimii șapte ani doar pentru imaginea lui Iohannis, nu pentru viitorul țării! Drept dovadă stau declarațiile premierului, care, în timp ce adopta un memorandum în Guvern legat de România Educată susținea că nu vrea să investească în educație și cercetare.

 Cât de viabile sunt promisiunile guvernanților care au spus că Programul de implementare a proiectului ”România educată”  va trebui să fie disponibil până la data de 10? septembrie, în măsura în care noi nu știm dacă vom mai avea Guvern până la data respectivă? (…) În acest context politic, plecare de la guvernare a USR-PLUS și a PNL ar fi cel mai normal lucru cu putință!  PSD are suficienți specialiști care pot prelua guvernarea și repara erorile nepermise făcute de Guvernul Iohannis-Cîțu. Este tot mai clar că premierul Câțu nu a condus doar sub influența alcoolului, dar și pe contrasens.

Principala preocupare a viitorului Guvern trebuie să fie siguranța elevilor și profesorilor în școli. Educația trebuie să fie gratuită și de calitate pentru toți, indiferent de mediul din care vine copilul. a declarat Claudia Gilia.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro