Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Blaga: „Florin Cîțu și CNSU au decis relaxarea prematură a măsurilor privind pandemia de Covid-19, nu Ioana Mihăilă!”

Deputatul USR PLUS, Daniel Blaga, a reacționat dur, după audierea propunerii premierului desemnat, Dacian Cioloș, pentru ministerul Sănătății, Ioana Mihailă, fost ministru de resort. Blaga a scos la rampă cele două decizii ale premierului prin care acesta și-a subordonat activitate de vaccinare și prin care a decis relaxarea măsurilor. Deputatul acuză înțelegeri PNL – PSD (USL) prin care cele două partide ar fi au făcut din USR un dușman comun în contextul viitoarelor finanțări prin PNRR.
„E gata, s-au înțeles! USL e pregătit să iasă la lumină, mesajele comune ale PSD și PNL fiind îndreptate către USR acum cu toată forța, pentru ca partidul care-a obținut fondurile din PNRR și care își propune eliminarea sinecurilor și limitarea sferei de influență a zonei politice să nu mai deranjeze. Orchestrate atent, țintite și bine coordonate „la comun”, aceste atacuri au totuși o problemă: sunt ușor demontabile:
 Pandemia se gestionează prin 1. vaccin și 2. prevenție!
Este ceea ce spun toate studiile și ceea ce arată datele tuturor țărilor europene (și ceea ce va confirma și OMS, în zilele următoare).
 Premierul a coordonat întreaga campanie de vaccinare. Nu Vlad Voiculescu, nu Ioana Mihăilă!
Dovada se află în decizia nr. 385 a prim-ministrului din data de 20 noiembrie 2020, prin care s-a înființat Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV). La art. 1 scrie că CNCAV este “în subordinea Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului”.
 Florin Cîțu și CNSU au decis relaxarea prematură a măsurilor privind pandemia de Covid-19, nu Ministerul Sănătății!
Prin Decizia nr. 268 din 7 aprilie 2021 a prim-ministrului a fost înființat Comitetul Interministerial pentru Revenirea României la Normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. La Art. 1 alin. (2) din decizie, scrie negru pe alb: “Comitetul este condus de către prim-ministrul României, în calitate de președinte, și de către secretarul general al Guvernului, în calitate de vicepreședinte.” a scris Blaga, pe pagiina sa de facebook. 
Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media