VIDEO – În ciuda tragediilor, mulți șoferi ignoră regulile de circulație la trecerea la nivel cu calea ferată

Distribuie:

În numai 9 zile în județul nostru au avut loc 2 accidente feroviare, în zona trecerilor la nilvel cu calea ferată fără bariere. În afara pagubelor materiale importante și a întârzierilor foarte mari provocate traficului feroviar, din păcate și-au pierdut viața și doi oameni.

Tot în acestă perioadă a avut loc o acțiune poliției, la nivel național, numită “ATENȚIE LA TREN!”, ce avea ca obiectiv conștientizarea pericolelor la care se supun conducătorilor auto și pasagerii lor în momentul nerespectării regulamentul rutier.
Regulamentul rutier(OUG 195/2002) la articolul 138,lit.c,precizează:”
(1) Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când :
c) Întâlnește indicatorul” Trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, “Trecere la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau “Oprire”.”
Cu toate că s-au ridicat peste aproape 250 de permise de conducere și s-au dat peste 3000 de sancțiuni, se pare că, în continuare, respectarea regulilor rutiere este o problemă, una care produce victime.

După ce ieri, la trecerea la nilvel cu calea ferată de la Săteni, un cuplu aflat într-un autoturism a fost surprins de tren și ucis, caz mediatizat de toată presa județeană, Gazeta Dâmboviței.ro a verificat astăzi, dacă se respectă regulile ce le revin conducătorilor auto la traversarea caii ferate și dacă tragedia a tras un semnal de alarmă în rândul conducătorilor auto.

Am filmat și fotografiat 8 treceri la nivel cu calea ferată fără bariere de lângă Târgoviște, inclusiv cele 2 unde s-au produs accidentele, respectiv Săteni și Doicești-Soceram, preț de câteva minute. Astfel, am observat că, deși mare parte din conducătorii auto respectă regulile de trecere, alții, printre care și profesioniști, nu o fac.

 

Așa cum se poate vedea și din imagini:
La Nisipuri, scena unui alt mare și tragic accident cu ani în urmă, doi conducători auto încetinesc, dar nu opresc.
La Săteni, locul tragediei de ieri, conducătorul unui SUV în care se aflau și pasageri, încetinește, dar nu oprește.
La Doicești, atât la trecerile peste calea ferata din zona “Colonie” și Soceram, trei conducatori de autovehicule, o autoplatformă încărcată cu varză, un autoturism și un tir, nu opresc să se asigure.
La trecerea de la intersecția cu Vulcana Pandele, conducatorul unui TIR, trece fără sa oprească.
Trecerea la nivel de la intersecția drumului Pucioasa Sat-Pucioasa Oraș, conducătorul auto al unui Duster, la scurt timp după trecerea trenului, traversează calea ferată fără să oprească.

Din păcate, cauza primordiala a acestor accidente, rămâne neglijenta în respectarea obligațiilor conducătorilor auto.
Cele câteva secunde de oprire pentru asigurare sunt granița dintre viață și moarte! Opriți!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro