Anul 1930 găsea oraşul fără primar, atribuţiile acestuia fiind provizoriu îndeplinite de preşedintele Comisiei Interimare, Cezar Spineanu. În ziua de 14 martie 1930 aveau loc alegeri administrative, procesul de vot începând la orele 8 şi existând posibilitatea prelungirii acestuia, până la aceeaşi oră, a zilei următoare. În urma lui, primar al oraşului devenea George Pârvulescu.
Efectele crizei economice ce se manifesta la nivel mondial erau resimţite puternic şi în oraşul nostru, edilii acestuia încercând prin mijloace diverse să ajute populaţia, în vederea depăşirii situaţiei dificile. Astfel, cei care înregistrau restanţe la plata facturii la energie electrică, din anul 1929 puteau plăti doar jumătate din sumă, în cazul în care achitau datoria în termen de 15 zile. În plus, de la 1 ianuarie 1930 preţul la energie electrică fusese redus astfel: pentru persoane particulare şi instituţii publice-de la 7,5 la 6 lei/kw; pentru restaurante şi prăvălii-de la 9 la 6lei/kw; pentru hoteluri, cinematografe, cluburi-de la 12 la 6 lei/kw.
Nu era neglijată nici nevoia de relaxare a locuitorilor oraşului, pe care Primăria îi înştiinţa în legătură cu redeschiderea ştrandului de pe râul Ialomiţa, de la capul podului Mihai Bravu, unde erau amenajate cabine pentru schimbat hainele, o plajă şi un bufet „deschis în permanenţă”.
La 17 iulie primarul Târgoviştei-în persoana lui Gonzalv Ionescu, de această dată-îi invita pe locuitori, la ora 6 dimineaţa, în gara Târgoviştei pentru a se îmbarca şi deplasa la Pietroşiţa, ca să-l „salute pe M.Sa Regele Carol al II-lea”. Se anunţa totodată gratuitatea acestei călătorii. Altminteri, activitatea decurgea ca şi în anii anteriori: cu stabiliri de preţuri maximale pentru alimente, cu măsuri de prevenire a incendiilor(reiterându-se obligativitatea curăţării lunare a coşurilor sobelor) şi cu interes pentru păstrarea igienei în oraş…..
RADU STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…