Ce interdicții se aplică în comuna Morteni după ce incidența Covid-19 a sărit de 4/mie

Comuna Morteni înregistrează astăzi  o incidență a infectărilor cu Covid-19 de 4,47/mie, cea mai mare din județ. În localitate sunt 12 persoane testate pozitiv cu Covid-19. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a constatat situația epidemiologică și a propus aplicarea măsurilor prevăzute H.G. nr. 826/05.08.2021 de în acest caz. De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa instituie în localitatea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum și în alte zone cu potențial de aglomerare de pe raza comunei Morteni.

Conform CJSU, măsurile aplicabile începând de joi, 26 august sunt:

Interdicția de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-05:00 , pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată la 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Sunt exceptate de la interdicție a deplasărilor efectuate pentru următoarele motive: a) în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi; b) pentru asistență medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță, precum şi pentru achiziționarea de medicamente; c) în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; d) din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dezabilități ori deces al unui membru de familie

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să își organizeze şi să desfășoare activitatea în intervalul orar 05: 00-18: 00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează atunci când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Organizarea  de evenimente private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.  Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. Este interzisă și activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro