Industria alimentară reprezintă un domeniu extrem de important și complex, în care se urmăreşte o gestionare atentă a tuturor resurselor. Însă industria alimentară, nu înseamnă doar materie primă, procesare şi preparare, ci presupune și o organizare eficientă și utilizarea instrumentelor potrivite.
Inoxul în industria alimentară
Indiferent dacă vorbim de un mare lanț de restaurante sau de o simplă afacere de familie, domeniul alimentar este unul foarte solicitant. Cei care activează în acest domeniu încearcă întotdeauna să găsească cele mai practice, dar şi profitabile soluţii în vederea desfăşurării activității.
Astfel, materialele folosite pentru fabricarea utilajelor, aparaturii şi a tuturor componentelor incluse în procesele de producţie, au variat, ajungându-se astăzi la concluzia că inoxul reprezintă cea mai bună alegere. Un bazin inox, destinat materiei prime sau produselor finite, o masă sau un blat de lucru din inox, chiuvetele sau frigiderele din inox, toate acestea contribuie la crearea unui mediu propice manevrării şi prelucrării elementelor specifice industriei alimentare.
Spaţiile de lucru în domeniul alimentar
Industria alimentară vizează furnizarea de produse care întrunesc anumite condiţii de calitate, dictate de proprietăţile nutritive, sănătate şi siguranţă. Un spaţiu de lucru bine organizat, cu locuri de depozitare şi păstrare, bine utilat şi amenajat, de la chiuvete şi spalator inox, până la rafturi şi dulapuri, frigidere şi cuptoare, va asigura desfăşurarea activităţii în cele mai bune şi sigure condiţii.
Igiena, esenţială în industria alimentară
Manevrarea şi prelucrarea ingredientelor presupun reguli extrem de stricte, în vederea obţinerii unui rezultat finit care să întrunească toate normele de calitate şi siguranţă. Pentru a se asigura respectarea acestor reguli, este nevoie de un spaţiu bine amenajat şi utilat, dar şi foarte uşor de igienizat. Adoptarea inoxului în mediul de lucru va facilita efectuarea unei igienizări corespunzătoare şi rapide. Inoxul este un material extrem de rezistent, nu se corodează, nu permite transferul elementelor dăunătoare şi limitează riscul dezvoltării mediilor infestate. Astfel, inoxul în bucătărie şi în spaţiile de lucru cu alimente, asigură calea către succes, oferind posibilitatea atingerii unor cote înalte de calitate şi profesionalism.