Dacian Cioloș la Târgoviște: „Nu vom tăia salariile, nu vom tăia pensiile, ci vom crea condițiile pentru a le crește”

Astăzi, președintele PLUS, Dacian Cioloș a sosit la Târgoviște pentru a lua contact cu publicul dâmbovițean în contextul alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Fostul premier a vorbit despre echipa Alianței 2020 USR – PLUS, o echipă pregătită să reprezinte România la nivel european, cu oameni bine pregătiți în domeniile lor de activitate „doi, trei oameni împreună (n.r. din echipa USR-PLUS) au mai mulți ani de studii decât toți anii de studii ai unei întregi liste de candidați la europarlamentare de la celelalte partide”.

Programul vizitei în județul Dâmbovița a cuprins orașele Găești,Târgoviște și Moreni, dar la Târgoviște fostul premier a susținut o conferință de presă și vizite în principalele puncte ale orașului, precum Parcul Mitropoliei, Piața 1 Mai, Platoul Prefecturii.

Întrebat de ziariști cum răspunde adversarilor politici care îl acuză că vrea să elimine salariul minim pe economie, Cioloș a spus că „îl creștem. Și o să creștem nu doar salariul minim pe economie, ci și salariul mediu pe economie pentru că vom investi în economia românească și nu vom îndatora România ca să putem să plătim sinecuri politice. Vom investi pentru că vom crea condițiile pentru investiții publice, în infrastructură, folosind fonduri europene și vom stimula investițiile pentru că vom asigura predictibilitate și claritate legislativă pentru antreprenori și pentru că vom reforma statul și administrația publică în așa fel încât administrația publică să lucreze pentru români și nu împotriva românilor.”

De asemenea, Cioloș a mai vorbit despre situația neobișnuită în care se află România, în care politicienii aflați la guvernare nu reușesc să cheltuie banii europeni, care sunt gratuiți, dar se împrumută miliarde de euro pentru a acoperi cheltuielile „noi pierdem anual miliarde de euro din fonduri europene pentru că nu îi folosim, dar luăm împrumuturi, 3 miliarde de euro anul acesta s-a îndatorat România ca să poată acoperi PSD-ul găurile din buget datorate incompetenței și hoției.”

După conferința de presă, Dacian Cioloș, restul candidaților la europarlamentare,  deputații Cristian Ghinea și Dumitru Lupescu,  precum și membri și simpatizanți  ai aliantei 2020 USR – PLUS au mers prin oraș pentru a se întâlni cu cetățenii.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro