Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Alegeri 2016: Ioan Marinescu vrea să fie un consilier județean independent de partide, dependent de oameni

Fostul prefect al județului, Ioan Marinescu, candidează independent pentru un post de consilier județean la alegerile ce vor avea loc luna viitoare.

Marinescu spune că vrea să fie un consilier care să asculte și să rezolve problemele oamenilor, așa cum a făcut până acum din toate celelalte funcții pe care le-a deținut, de data aceasta, însă, din postura de independent.

Vă oferim, în continuare, un scurt interviu, în care candidatul Ioan Marinescu le spune alegătorilor de ce ar trebui să îl voteze.

-Cât de credibilă credeți că este postura dumneavoastră de independent după atâția ani în care ați fost membru PSD?

-Eu le propun celor care au dubii să îmi ofere posibilitatea să fiu consilier județean și vor vedea cât de credibilă este. Eu, cam în tot ce am făcut, am fost credibil. De aceea am avut și curaj să merg să candidez independent și îi asigur pe toți că nu vor fi dezamăgiți. Nu îmi permit, la vârsta mea, să îi mai dezamăgesc. Nu am făcut-o nici până acum.

-Ați fost exclus de pe listele PSD din cauza trecutului comunist. Regretați acum acei ani?

Nu a fost trecut comunist, pentru că trecut comunist a avut aproape 80% din populația din România, în afară de copiii născuți după 1990. Eu am lucrat, într-adevăr, într-o structură a tineretului de pe acea vreme. Deci, din moment ce mi-am făcut datoria, nu regret acel moment. A fost o școală pe care am învățat-o corect și cred că și după anii 89 am dat dovadă de mult echilibru. Nu înseamnă că cine a lucrat în acele structuri a făcut lucruri rele. Poate sunt mai multe lucruri care se întâmplă acum în neconcordanță cu societatea.

Prin funcțiile pe care le-am avut nu cred că m-am remarcat prin lucruri negative. Dimpotrivă, am avut o atitudine mult mai echilibrată decât cei care n-au această etichetă de foști comuniști.

-De ce se teme PSD de așa-zisa etichetă de comunist?

-Eu nu înțeleg actuala conducere a PSD, pentru că nu este Marinescu un caz aparte. Eu nu pot să fiu un caz pentru partid dar, la nivel de țară, probabil că sunt foarte mulți oameni care au avut rezultate bune  și care puteau să câștige pentru partid un nou mandat sau o nouă funcție. Nu se judecă niciodată pe categorii, la grămadă, cum este în așa-zisul caz al comuniștilor. Mulți nici nu știu ce a însemnat comunismul anilor 80-90, ca să critice. I-aș întreba pe mulți dintre ei dacă știu că această formă de conducere, comunismul, a avut și părți bune. Și atunci, ca și acum, alții au fost de vină și poate nu cei din interior de faptul că oamenii au avut niște frustrări, niște lipsuri. Trebuie să existe un echilibru. Să gândim cu mintea la rece cele două aspecte: comunism și capitalism. Eu am demonstrat și acum că nu sunt un tip extremist, care să ia decizii la nervi. Ba, din contră, văd acum niște lideri politici care tânjesc după liderii politici de dinainte, pentru că ei au accente dictatoriale pe care eu nu le-am avut niciodată.

 

-Candidatul Ioan Marinescu se află în competiție electorală față de cine? Mai exact, de la cine așteptați voturi?

-Eu sunt în competiție cu mine. Aștept voturi de la oamenii pe care eu i-am întâlnit, cărora le-am rezolvat problemele, cărora nu le-am rezolvat, pentru că nu mi-a permis legea, deci de la OAMENI. Este creată o anumită psihoză de către foștii colegi cum că le-aș lua din voturile lor. Și eu le-am spus că nu au venit cu voturile de acasă. Voturile sunt ale cetățenilor, ei sunt stăpâni pe voturi și cei care obțin un anumit număr de voturi intră sau nu în Consiliul Județean. Deranjant este faptul că de foarte multe ori chiar m-au împiedicat să îmi strâng semnături și acum spun că nu li se pare normal că iau din voturile lor. E o treabă care mă deranjează. Eu mă adresez oamenilor și din PSD, și din PNL, oamenilor care vor un consilier județean care să îi asculte. Și eu îmi asum acest rol, să îi ascult. I-am ascultat pe orice funcție. Am fost singurul șef de instituție care a acordat toate audiențele. Nu am trimis pe nimeni în locul meu, așa cum fac alții. Am și spus, în situația în care, ca și consilier județean, dacă nu îmi vor crea condiții să acord audiențe, îmi voi pune o masă și două scaune pe Platoul Prefecturii și voi acorda acolo audiențe.

13256418_942550929201082_6553102466058283556_n

 

-Care sunt proiectele pentru care ar trebui să vă voteze dâmbovițenii?
-Eu nu am proiecte gen reparații de drumuri, fiind independent și promițând tuturor că voi rămâne independent. Își fac iluzii unii care cred că mă voi mai întoarce undeva sau voi mai fi într-un partid. Nu. Vor avea în mine un fel de arbitru. Vreau să-i pun la masă să gândească mai mult pentru oameni, nu pentru  grupurile politice pe care le reprezintă. Sper să intru în Consiliul Județean și să asigur un echilibru și respectarea unor principii.

 Principalul meu obiectiv este să schimb atitudinea șefilor de partid sau de instituții, care nu se comportă frumos cu oamenii.

13254598_1730953997119872_2308965684128026360_n

Credeți că va putea un neafiliat politic să se impună în CJD? Dacă da, cum?

Există posibilitatea ca foarte multe proiecte să se lovească de un vot și să nu treacă acea hotărâre de un vot. Dacă vor ține cont de dorințele oamenilor, indiferent ce formațiune politică gândește pentru oameni, eu voi fi cu ei. Nu am partipriuri. Singurii cărora le voi da socoteală vor fi oamenii. Și, să știți că de foarte multe ori există votul de aur, acel vot care poate să facă să treacă o hotărâre sau nu. Eu voi fi acela care, la experiența pe care o am, voi asigura oamenii că sunt cu ei. Nu-mi fac nici un fel de probleme că nu voi ascultat, pentru că nu vreau binele meu. Nu am o miză personală.

-Țintiți doar postul de consilier sau după ce intrați în Consiliul Județean, veți dori și un alt loc, în conducere? Pentru că în politica dâmbovițeană negocierea pe posturi a devenit acum aproape singurul scop al aleșilor.

În întreaga activitate am fost adeptul tacticii de pași mărunți. Fac un pas. Dacă se vor gândi și alții să-mi susțină demersurile, nu zic nu niciunei funcții, pentru că consider că am suficientă experiență ca să pot să o folosesc în sprijinul oamenilor. Deocamdată, îmi propun să intru în consiliu. Este destul de greu să strâng 7000 de voturi, pentru că cei care mă încurcă cel mai mult sunt o parte din foștii colegi, lideri temporari ai partidelor politice.

-Credeți că este oportună alegerea președintelui CJD din rândul consilierilor județeni și cu votul acestora?

-Mi se pare foarte normală și am fost unul dintre inițiatorii acestei hotărâri, pentru că, atunci când un lider este ales cu 250.000 -300.000 de voturi se crede un Dumnezeu pe pământ și nu mai ascultă de consiliu, de consilieri. El este alesul poporului. Nu. Este alesul consilierilor, care îl vor împiedica să mai facă derapaje. Nu se încadrează într-o anumită normă de conduită, consilierii se pot decide să îl schimbe și este mai bine așa.

Este posibil ca după alegerea ca și independent în Consiliul Județean să vă întoarceți în rândurile PSD?

-Niciodată. Mă simt atât de bine ca independent că, la un moment dat, s-ar putea să le mulțumesc celor din PSD că mi-au oferit această șansă. Acum sunt eu în întregul meu. Nu mai votez conform dispoziției de la partid. Votez cum îmi spune mie conștiința față de oameni.

-Mult succes! Vă rog să transmiteți un scurt mesaj alegătorilor  candidatului Ioan Marinescu.

-Alegătorilor vreau să le spun că nu mi-am schimbat cu nimic comportamentul față de ei. Și nu îl voi schimba. Sper să obțin numărul de voturi care să îmi dea dreptul să îi reprezint în Consiliul Județean. De asemenea, aș face un apel la toți independenții din județ, care candidează pentru diferite structuri, să mă ajute și să mă voteze și pe mine la județ, pentru că îi voi reprezenta pe toți. Eu pot să fiu proiecția din Consiliul Județean, care le va susține lor problemele ridicate în unitățile respective.

12524147_1730955570453048_3445123019881853651_n

Foto 1: Ioan Marinescu, în biroul său (închiriat, a ținut să precizeze candidatul).

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media