ALEGERI 2016: Bogdan Manole (UNPR)- Luptăm ca să readucem tinerii în județ

Distribuie:

Sorin Diaconescu: Sunteți cel mai tânăr preşedinte al unei organizații de partid din România. Este un atu?

Bogdan Manole: Eu cred că este un atu, deoarece merităm şansa noi, tinerii, să dovedim că putem, să arătăm oamenilor că venim cu soluții reale şi de bun simț la problemele ce le întâmpină cetățenii şi, cu siguranță, în următorii patru ani, dacă oamenii vor fi alături de noi la aceste alegeri, o să-i răsplătim cu proiecte viabile şi pentru ei.

Sorin Diaconescu: Trebuie să recunoaştem că oamenii sunt dezamăgiți la capătul a douăzeci şi ceva de ani, în care au tot ales echipe administrative, politice, care nu le-au împlinit, de cele mai multe ori, aşteptările. Care ar fi argumentele pentru cei care nu sunt hotărâți să vină la vot şi care ar fi celălalt argument să voteze în dreptul dumneavoastră, al partidului dumneavoastră UNPR şi al dumneavoastră, personal?

Bogdan Manole: Eu cred că singurul argument pe care l-aş avea este că ceilalți au avut timp să dovedească 26 de ani (cu precădere în ultimii patru ani, PSD şi actuala administrație, prin vocea domnului Adrian Ṭuțuianu, au dezbinat acest județ) şi cred că noi merităm o şansă pentru a uni oamenii din județul Dâmbovița, să luptăm pentru tinerii care au plecat din județul Dâmbovița, să-i întoarcem alături de familiile lor şi de casele lor.

bobby 4

Sorin Diaconescu: Ȋnțeleg că vă doriți o schimbare de atitudine.

Bogdan Manole: Ȋn primul rând, dâmbovițenii îşi doresc să vadă o altă atitudine din partea politicienilor. Ȋn acest moment, politicienii din Dâmbovița, şi aici mă refer la cei care conduc administrația județului, PSD, au băgat frica în oameni. Oamenilor le este teamă să vorbească. Iată că ne-am întors înainte de 1989.

Sorin Diaconescu: Cum ați constatat acest lucru?

Bogdan Manole: Mergând pe stradă, oamenii ne-au relatat că le este teamă să vorbească, deoarece primarul îi amenință că le taie ajutorul social. Lucrătorilor din aparatul administrativ al Consiliului Județean le este teamă să vorbească sau să se întâlnească cu anumiți membri de partid, oponenți PSD, deoarece le este frică să nu fie dați afară. Chiar cunosc un caz în care domnul Adrian Ṭuțuianu l-a chemat pe acest prieten la raport să-i spună de ce a dat un like UNPR-ului. Mi se pare că s-a exagerat extraordinar de mult. Nu înțeleg de ce această atitudine. Eu cred că politicienii ar trebui să-şi vadă de problemele cu care se confruntă județul Dâmbovița, să fie alături de oameni, să le explice de ce nu s-au creat locuri de muncă, de ce nu s-au construit apartamente, de ce în acest moment avem o infrastructură dezastruoasă. Ar trebui să dea explicații oamenilor, pentru că oamenii merită. S-au săturat de promisiuni deşarte, s-au săturat ca, o dată la patru ani, administrația să vină şi să le promită şi să pună eşecul pe seama ghinionului. Am auzit într-o emisiune când domnul Alexandru Oprea (PSD) a spus că în cei patru ani se pare că au avut ghinion, de aceea nu s-au realizat foarte multe lucruri în județul Dâmbovița. Eu cred că oamenii merită o administrație şi să vadă că se munceşte în interesul lor, să meargă să le asculte doleanțele şi după data de 5 iunie.

Eu cred că dâmbovițenii au nevoie au nevoie de o schimbare şi, cu siguranță, această schimbare va veni din partea UNPR Dâmbovița.

bobby 2

Sorin Diaconescu: Ȋnțeleg că doriți să faceți parte dintr-o echipă care să reconfigureze conducerea administrativă a județului. Ce anume doriți să schimbați în primul rând?

Bogdan Manole: Ȋn primul rând, îmi doresc să luptăm pentru a atrage investitori. După cum ştim, în județul Dâmbovița, locurile de muncă sunt extrem de puține. Ȋmi doresc ca noi să mergem şi să căutăm aceşti investitori, să venim cu oferte către ei (facilități fiscale, să-i ajutăm cu utilitățile), decât să vină să investească şi să ne dea nouă, cetățenilor din județul Dâmbovița, o speranță că se poate.

Sorin Diaconescu: Până acum n­-au veni sau până acum nu s-a dus nimeni să-i aducă?

Bogdan Manole: Ȋntr-o emisiune cu un coleg de la PSD, spunea faptul că a fost viceprimar şi nu a venit nimeni să investească în Târgovişte. I-am replicat că nu trebuie să aşteptăm să vină investitori, pentru că nimeni nu o să vină să-ți bată la uşă, să-ți spună: ,,Vreau să investesc la tine!”, ca şi cum aş veni la un om în casă şi îi spun: ,, Vrei să investesc în casa ta?”. Nu se poate aşa. Trebuie noi să mergem, să înaintăm oferte către investitori şi să-i atragem în județul Dâmbovița.

Sorin Diaconescu: Trebuie creat aici, oricine ar fi la conducerea județului, un mediu mai prietenos. Despre cei care sunt de vârsta a III-a, lor ce le transmiteți sau ce plan aveți pentru ei?

Bogdan Manole: Aş vrea să le spun faptul că ne dorim să înființăm în tot județul cluburi de pensionari, ne dorim să luptăm pentru fiii şi nepoții lor, nu cum au făcut cei care conduc actualmente județul. Chiar discutam cu o bătrânică şi îmi spunea că l-a întâlnit pe domnul Adrian Ṭuțuianu şi răspunsurile dânsului au fost puerile. Dânsa mi-a relatat faptul că, povestindu-i de copiii plecați în străinătate la muncă, domnul Ṭuțuianu i-a răspuns că şi el are o fată plecată şi cu asta i-a închis gura.

Sorin Diaconescu: Dumneavoastră aveți şansa de a mai avea bunici? Vă trăieşte cineva?

Bogdan Manole: Am o bunică şi vreau pe această cale să o salut şi să îi spun că o iubesc. Mi-aş dori ca toți nepoții să fie alături de bunicii lor, ca toți nepoții şi copiii să aibă prilejul să aibă grijă de ei, să-i respecte şi să-i ocrotească.

Sorin Diaconescu: Va trebui, dacă ajungeți acolo, să munciți pentru aceşti bunici, dincolo de declarațiile pe care le înțeleg sentimental.

Bogdan Manole: Credeți-mă că avem o dorință extraordinară de a dovedi că se poate şi la noi în județul Dâmbovița, pentru că, după cum vedeți, am rămas ruda săracă dintre celelalte județe învecinate. Ȋmi doresc din suflet ca eu, împreună cu dâmbovițenii, să rămânem aici, să nu ne gândim să plecăm niciodată din județul Dâmbovița.

Credeți-mă că am o echipă extraordinară în spate, oameni pregătiți, care ştiu ce înseamnă administrație, avem o echipă tânără, dar şi oameni cu experiență.

Sorin Diaconescu: Mai e o săptămână de campanie. Veți continua dialogul cu oamenii şi după rezultatul alegerilor?

Bogdan Manole: După cum am spus, noi ne dorim şi le promitem cetățenilor că proiectul nostru, al UNPR-ului, atât politic, cât şi administrativ, nu se va opri după data de 5 iunie.

Noi ne dorim să mergem cel puțin o dată pe săptămână, să avem deplasări în județ, pentru a discuta cu oamenii şi să încercăm să le rezolvăm problemele.

bobby 3

Interviu realizat în studiourile MDI TV.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro